Fiesta ST testirana na stazi 400 metara ispod zemlje

Kapacitet performansi nove Ford Fieste ST-a pokazana je u novom filmu u kome je ona prikazana na neverovatnoj lokaciji za vožnju – 400 metara ispod zemlje u jednom od najvećih evropskih rudnika soli. Snimljena na tajnoj lokaciji sa vozačem Vorld Ralli Championship-a Elfin Evansom za volanom, Fiesta ST se vidi kako juri, proklizava i skače na prljavoj i blatnjavoj podlozi. Zvuk 1.5-litarskog EcoBoost motora od 200 KS se pojačava u akustičnom okruženju jer se brzo spušta kroz uski, ulazni tunel.

“So na podlozi  kojom vozim je zapravo poput finog sitnog šljunka koji srećem na makadamu, prilično je klizavo da budem iskren, pogotovo na gumama za drum”, rekao je Evans. “Očekivao sam da ću se osećati klaustrofobično, ali zapravo bilo je sasvim suprotno, odlično mesto za stvarno uživanje u novoj Fiesti ST”.

Serija svojevrsnih test-iskušenja za nove Fordove modele koje su oni nazvali “Najveći putevi u Evropi” stavila je niz Fordovih vozila sa sportskim srcem – uključujući Ford GT, Ford Focus RS i Ford Mustang Convertible u neka od najzanimljivijih okruženja za ovakvu vrstu testova širom kontinenta – od arktičkog kruga u Norveškoj, do sunčanih predela Majorke. Do sada su sve lokacije bile na zemljinoj površini.

Ford je izabrao tajnu lokaciju u jednom rudniku soli za novi TV spot po nazivom “Undertrack”- “staza ispod”, koji prikazuje kako je automobil prolazio kroz različite deonice u mreži  tunela dugoj 60 kilometara, gde su temperature konstantne 16 C. Bile su neophodne visoke mere predostrožnosti za ekipu snimatelja i učesnika tokom  trodnevnog snimanja.

“Utisak drame i napetosti koja vlada u ovom čudnom okruženju tunela i mogućnost prikazivanja sposobnosti Fieste ST u drugačijoj sredini i površini bili su glavni razlog za izbor ove jedinstvene lokacije”, rekao je Leo Roeks, direktor sektora Fordovih sportskih modela. “To nije bila tipična trkačka staza, ali je bilo nesvakidašnje okruženje u kome smo mogli da vozimo ovaj sjajni automobil do njegovog punog potencijala.”