Neprikosnoveni terenski šampion, potpuno novi Jeep® Wrangler je najsposobniji model Wrangler ikada, koji donosi najviši nivo udobnosti i upravljanje za svakodnevnu upotrebu. U ponudi, ima dva aktivna, na zahtev, stalna sistema pogona na četiri točka – Command-Trac i Rock-Trac, osovine Dana sledeće generacije, Tru-Lock električni sistem za blokadu prednjeg i zadnjeg diferencijala, Trac-Lok diferencijal za ograničeno proklizavanje i elektronsko otkačinjanje stabilizacione šipke.

Ima moderni dizajn koji zadržava sve autentične stilske detalje legendarnog modela Wrangler uz nekoliko novih kombinacija krova koje pružaju više slobode uz otvoreni krov.

Ponuda u Evropi uključuje dva potpuno nova motora – 2.2litarski MultiJet II turbo dizel i 2.0litarski turbo benzinac. Ova dva motora se priključuju 3.6litarskom V-6 Pentastar agregatu koji je dostupan samo  na tržištima izvan Evrope, uključujući Bliski Istok. Svi motori koji idu uz model Wrangler su upareni sa automatskim 8-stepenim menjačem i opremljeni su Stop-Start (ESS) tehnologijom.

Novi Jeep® Wrangler ima napredan tehnološki sadržaj koji  uključuje LED farove i stop svetla, novi UconnectTM sistem sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama i izborom ekrana osetljivih na dodir od 5,0; 7,0; i 8,4 inča sa “uhvati i otpusti” opcijom.

U njega je implementiran široki opseg sigurnosnih i bezbednosnih sistema, uključujući sistem za praćenje mrtvog ugla sa sistemom za upozorenje od presecanja putanje otpozadi (Blind-spot Monitoring & Rear Cross Path detection), zadnju kameru za podršku pri parkiranju sa dinamičnim okvirnim linijama (ParkView), elektronski sistem kontrole (ESC) sa sistemom stabilizacije vozila (electronic roll mitigation) i četiri standardna vazdušna jastuka.

Kao neosporan šampion terenske vožnje i unikatno vozilo za svakodnevne gradske avanture, nova generacija legendarnog modela Jeep®Wrangler pruža odličan ugođaj i superiornu dinamiku vožnje.  Potpuno novi Jeep Wrangler je  jedinstveno vozilo koje je spremno da ispiše novo poglavlje bez presedana u legendarnoj istoriji brenda Jeep, čija je priča počela godine 1941.

Sa ovim jasnim ciljem, klasični Jeep Wrangler je potpuno obnovljen ali je pritom ostao veran sebi, sa legendarnim sposobnostima terenske vožnje, autentičnim Jeep stilom i naprednim tehnološkim mogućnostima.

Rezultat toga je najsposobniji Wrangler ikad napravljen, zahvaljujući neprevaziđenim tehničkim osobinama. Od najgrubljeg terena do ekskluzivnih gradskih ulica, potpuno novi Jeep Wrangler se svuda snalazi savršeno, sa svojim modernim dizajnom, koji ostaje veran originalu, ali u kombinaciji sa više slobode na vazduhu i naprednim tehnološkim mogućnostima u pogledu bezbednosti i povezanosti.

Jeep Wrangler četvrte generacije dostupan je sa tri konfiguracije:  Sport, Sahara i Rubicon – sve dostupne u varijanti sa dvoje ili četvoro vrata, kao i sa novim Overland paketom, ekskluzivnim za Sahara verziju, koji nudi prestižniji izgled.

Prodaja novog modela Jeep Wrangler za 2019. godinu u Evropi počinje u septembru.