Renault brine za bezbednost naše dece

U četvrtak 07.juna 2018. je u osnovnoj školi Nadežda Petrović na Novom Beogradu, održan edukativan čas na temu  bezbednosti dece u saobraćaju čime je i zvanično obeležen početak drugog talasa akcije „Bezbednost za sve“, koju već drugu godinu za redom, Renault Nissan Srbija sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanijom Transfera d.o.o.

Bliži se školski rasput i period kada će deca biti aktivnija u  saobraćaju, bilo kao pešaci, putnici u automobilu ili vozači bicikla, pa je upravo ovaj period izabran kao pogodan za podizanja svesti naših najmladjih koliko je bezbedno i odgovorno ponašanje u  saobraćajnu važno i nepohodno. Ove godine će kroz ovaj program proći 13000 dece u 34 opštine u Srbiji, a samu edukaciju u školama će obaviti policajci.

Prvi put je akcija „Bezbednost za sve“ sprovedena u Srbiji u decembru 2017.godine  kada je kroz ovaj edukativni program prošlo 21000 dece trećeg razreda osnovnih škola u 57 odabranih opština širom Srbije. Kriterijum za izbor opština bio je zvanični podatak MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja o javnom riziku stradanja i akcenat je stavljen na najugroženija područja.

Reč je o međunarodnom vaspitno-edukativnom programu koji Renault sprovodi u dvadeset zemalja u svetu, kao potporu globalnom projekta UN-a „Dekada akcije za bezbednost na putevima 2011.–2020.“. Program je namenjen podsticanju najmlađih, a time i najranjivijih, učesnika u saobraćaju na sigurno ponašanje na ulicama.

Za kompaniju Renault bezbednost je na prvom mestu kako kada je konstruisanje automobila u pitanju, tako i kada je reč o bezbednom učestvovanju naše dece u saobraćaju. Renault Nissan Srbija planira da akcija „Bezbednost za sve“ postane tradicija i da svake školske godine omogući deci u najugroženijim područjima u Srbiji da prodju kroz ovu edukaciju.