Izvanredna poseta na Sajmu motocikala “Motopassion”

MOTOPASSION, međunarodni sajam motocikala, delova i opreme, koji se od 22. do 28. marta održava na Beogradskom sajmu istovremeno sa sajmom automobila DDOR BG CAR SHOW 06, privukao je čak i za organizatore neočekivano veliki broj posetilaca.

U halama 7, 8 i 9 svoja motorna čuda, pretežno na dva točka, izložila su čak 73 izlagača, uključujući najpoznatije svetske proizvođače, koji predstavljaju 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala, sa više od 40 premijera, noviteta i ekskluziviteta. Kolo vode brendovi kao što su BMW, Harley Davidson, Honda, Yamaha, Suzuki, SYM, Ducati, Kawasaki, Kymco ili Piaggio…

Sudeći po interesovanju posetilaca tokom prve polovine ove sajamske manifestacije, pun pogodak bilo je “akcentovanje” električnih vozila, motocikala i bicikala, kojima je posvećena i specijalna “zelena zona” u hali 7, ali i jedan novitet – poligon ispred “moto-hala” namenjen za prezentaciju mogućnosti i prednosti e-vozila, te za edukaciju o bezbednoj vožnji motocikala.

Šlag na takvu moto-tortu predstavljaju svakodnevne demonstracije moći i kvaliteta svega što se na Motopassionu može videti.  Tako se svakog dana, u 12 i 16 časova, na poligonu ispred moto-hala, akrobatskom vožnjom motocikla (Stunt show) predstavlja stunt-vozač Nikola Radojković iz Aleksinca. Na istom poligonu se svakodnevno od 10 do 18 časova organizuju test vožnje skutera, bicikala i trotineta na električni pogon.

Takođe svakodnevno i takođe od 10 do 18 časova Sportsko udruženje “Moto klub Bezbednost” organizuje treninge bezbedne vožnje. Konačno, nije mala privilegija ni mogućnost da posetioci isprobaju motocikle koji im se svide na nekom štandu. Možda je i to jedan od razloga izvanredne posećenosti ovogodišnjeg Motopassiona.