Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Informacije koje su se proteklih dana pojavile u svetskim i domaćim medijima o pozivu na vanredne tehničke intervencije odnose se na oko 1,4 miliona automobila proizvedenih u Fordovim fabrikama u Sjedinjenim Američkim Državama (Mičigen) i u Meksiku (Hermosilo) od jula 2013. do marta 2018. i to isključivo za tržišta u Severnoj Americi. Na vanredne tehničke intervencije biće pozvani vlasnici modela Ford Fusion i Lincoln MKZ. To su vozila koja se u evropskoj Fordovoj ovlašćenoj prodajno-servisnoj mreži nikada nisu prodavala niti će biti u ponudi na Starom kontinentu.

U Grand Motorsu uveravaju da u Srbiju stižu Ford automobili proizvedeni isključivo u evropskim Fordovim fabrikama. Isto vredi i za Fordova laka komercijalna vozila, koja se takođe isključivo proizvede u Fordovim pogonima u Evropi i Turskoj.

Ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford takođe uverava da je korišćenje nekadašnjeg evropskog modela Fusion (to je bio mali kompaktan automobil iz B segmenta, koji niučemu nema veze s istoimenom velikom limuzinom namenjenom severnoameričkim kupcima) apsolutno bezbedno i da do sada nigde i nikada u Evropi nije bilo primedbi na masovan tehnički nedostatak na tom modelu. Podsećanja radi, nekadašnji model Fusion se u proizvodio u Fordovoj fabrici u Kelnu, u Nemačkoj, od 2002. do 2012. godine. Kod nas je posredstvom Grand Motorsa prodato nekoliko stotina tih automobila od kojih je veći broj i danas u upotrebi.