Napravljen u Evropi: inovativni novi Kia Ceed

Kia Motors je danas javnosti premijerno predstavila novog Ceeda na salonu automobila u Ženevi. Novi Ceed – dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi – u svojoj 3. generaciji zahvaljujući inovativnim tehnologijama, zrelim i sportskim novim izgledom i odazivnijom vožnjom jača Kijinu prisutnost u C segmentu.

Od prve generacije cee’da, kojeg su u Kijinoj fabrici u Slovačkoj počeli proizvoditi u decembru 2006., do sada su ih napravili više od 1,28 miliona. Novi oblik imena – cee’d je postao Ceed – jača njegovu reputaciju vozila iz Evropske zajednice (engl. Community of Europe) sa evropskim dizajnom (engl. European Design). Od 2012. su proizveli više od 640.000 primeraka postojeće generacije modela. U svojoj trećoj generaciji Kia od novog Ceeda očekuje još veći prodajni udeo.

Kao i njegovi prethodnici i novi model je dizajniran, razvijen i koncipiran u Frankfurtu, u Kijinom centru za dizajn, razvoj proizvoda, istraživanja i razvoj. Proizvodiće se u Kijinoj fabrici u slovačkom gradu Žilina, gde pored postojećeg cee’da proizvode i modele Sportage i Venga.

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, kaže: “Kia Ceed je već više od decenije ključni model Kijinog neprestanog rasta u Evropi. Ceed, koji je isključivo namenjen evropskim kupcima, 2006. godine označio je Kijinu prekretnicu.

“Izgradnjom na novim temeljima novi Ceed nudi savremen i prepoznatljiv dizajn, kao i napredne tehnologije, koje unapređuju udobnost i bezbednost. Njegovi novi motori i oslanjanje omogućavaju zabavniju i odazivniju vožnju, dok će istovremeno i dalje nuditi jednak kvalitet, koji kupci očekuju od Kije. To će biti jedan od najinovativnijih automobila u svom segmentu.”

Proizvodnja 5-vratnog hatchbacka počinje u maju. Prodaja novog Ceeda (isključivo) u Evropi počinje u drugoj polovini godine.