Honda na sajmu automobila u Ženevi: hibridna, električna i sportska

CR-V Hybrid

Od svetskog bestselera među SUV modelima do futurističkog EV koncepta, Honda će, na sajmu automobila u Ženevi od 8. do 18. marta, predstaviti niz svojih najnovijih i najinteresantnijih vozila i koncepata. Najnovija generacija modela Honda CR-V imaće evropsku premijeru na sajmu u Ženevi. Novi SUV podiže lestvicu u smislu kvaliteta, enterijera i prefinjenosti, a po prvi put je u Evropi dostupan sa hibridnim pogonom.

Urbani EV koncept se vraća u Evropu nakon svoje globalne premijere na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru 2017. Koncept predstavlja nameru Honde da uđe na evropsko tržište električnih vozila, sa proizvodnom verzijom koja je planirana za lansiranje naredne godine.

Prvi put nakon premijere na Sajmu automobila u Tokiju u oktobru 2017, Honda će prikazati Sport EV koncept. Sa dopadljivim dizajnom i niskim težištem, daje uvid u to kako električni sportski automobil budućnosti može izgledati.

2018 Honda Civic TCR

Poslednji član električnog tria u Ženevi je NeuV. Prvobitno prikazan na Sajmu elektronike 2017. godine, NeuV je napredni električni koncept sa autonomnim funkcijama i veštačkom inteligencijom.

Uz asortiman novih električnih automobila, Honda će prikazati i širok spektar četvorotočkaša i dvotočkaša iz sveta motosporta. Civic Type R TCR će predvoditi ovaj “šou” i imati svoj prvi nastup na moto događaju pred sezonu VTCR-a. Type R TCR će biti izložen zajedno sa mnogim HONDA trkačkim “mašinama”, uključujući i NSX GT3. Na dva točka, Hondin pobednički MotoGP motocikl će se pojaviti zajedno sa svetskim Superbajk i Dakar Reli konkurentima.

Urban EV

Hondino izlaganje će biti završeno debitovanjem modela HONDA Jazz X-Road. Nakon nedavno lansiranog Dynamic 1.5-litarskog i-VTEC-a, novi Jazz je dizajniran kao robusna opcija u ponudi HONDA modela. Odlikuju ga crne plastične lajsne oko blatobrana i krila, kao i srebrna prednja i zadnja maska. Spoljašnji izgled je dopunjen sa aluminijumskim točkovima od 16 inča, dok snaga dolazi od 1.3-litarskog motora, sa 103 KS, i manuelnim menjačem ili opcionim CVT automatskim menjačem.