BEOGRAD – 08. Februar, 2018. godine – Nakon pretpremijere u Novembru prošle godine, kompanija British Motors je organizovala i premijeru novog Jaguar SUV modela E-pace. Na atipičnom mestu za predstavljanje automobila, British Motors je svog novog člana iz Jaguar game, predstavio na ledu, tačnije na klizalištu Delta City-a.

U zimskoj atmosferi, medije, goste i posetioce su ovog zimskog dana zagrejali kako topli napici tako i specijalna tačka umetničkog modernog klizanja ali i sam Jaguar E-pace. Novi model u kategoriji kompaktnih SUVeva se već našao u stalnoj postavci salona British Motors-a. Prodaja ovog modela je već počela i u narednim danima se očekuju i prve isporuke ovog modela. Model E-pace je kao i svoj stariji brat (F-pace) ušao u Ginisovu knjigu rekorda, i to svojim skokom od 15 metara i obrtom od 270 stepeni, na svetskoj premijeri tj. prvom predstavljanju u Londonu prethodne godine.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo jedna od retkih zemalja koja u kratkom vremenskom periodu od svetskih premijera ima mogućnost da organizuje i premijere modela za domaće tržište. Ovog puta, reč je o prvom kompaktnom SUV modelu Jaguar E-PACE. Ovo je kompaktni SUV model koji je nešto izmedju velikog SUV-a, F-PACE modela  i kupea F-TYPE. Od oba modela je preuzeo ponešto, ali pre svega doneo i nešto svoje, autentično, a pre svega se odnosi na spoljni izgled i dizajn, kao i potpunu posvećenost vozaču, ali i ostalim punicima. Prodaja modela Jaguar E-PACE je već počela, interesovanje za ovaj model je veliko, a kompanija British Motors stoji na usluzi svim zainteresovanim i potencijalnim kupcima za ovaj model“ izjavio je Ostoja Mijailović, vlasnik i generalni direktor kompanije British Motors.

Jaguar E-PACE pripada kategoriji kompaktnih SUV-eva. Dinamičan, agilan, sportski terenac koji ima linije kupea. Izuzetno je karakterističan po prostranom enerijeru i kabini sa visokokvalitetnim materijama. Takodje, dodatno pojačana bezbednost i žustre performanse daju posebne odlike ovom modelu. Dizajniran je da vožnju učini sigurnijom i prijatnijom, a zahvaljujući Touch Pro infotainment sistemu koji se koristi putem desetoinčnog ekrana na dodir – nalik tabletu, vozač mnogo lakše stiže do željenih informacija kako o vozilu tako i o spoljnom svetu. Cena osnovnog paketa novog člana Jaguar porodice se kreće od 34.640EUR.

Pored E-PACE osnovnog modela tu su S, SE, i najveći paket E-PACE HSE. Motori sa 2,0-litarskog turbo dizela od 150 KS (Ingenium D150), sa pogonom na prednjim točkovima i 6-stepenim manuelnim menjačem, uz mogućnost izbora i za 4WD pogon i 9-stepenim automatikom. Svi ostali modeli – dizel D180 i D240, kao i turbo benzinci P250 i P300 su sa pogonom na sva četiri točka, kao i sa devetostepenom automatskom transmisijom. Najsnažniji model P300, ima 2,0-litarski turbo benzinac od P300, do 100 km/h stiže 6,4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 243 km/h.