ZNAČAJAN JUBILEJ BEOGRADSKOG SAJMA TURIZMA

Jubilarni 40. Međunarodni beogradski sajam turizma biće održan od 22. do 25. februara 2018. godine na Beogradskom sajmu. Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi već četiri decenije pomoviše najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji i otvoriti nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Kao moderan evropski komercijalni sajam, Sajam turizma je zaštitni znak Beogradskog sajma, mesto koje svake godine poseti preko 75 hiljada ljudi zainteresovanih za putovanja, a javnost, prema manifestaciji kao nezamenljivom turističkom događaju, neguje specijalan odnos.

Regionalni i međunarodni karakter Sajma turizma potvrđuje činjenica da sve veći broj izlagača i posetilaca dolazi iz svih delova sveta što ponudu destinacija ove godine čini većom nego ranijih godina.

Prvi put ove godine turističke potencijale predstaviće Južnnoafrička Republika i Maroko koji će se naći među više od 1100 izlagača i oko 60 zemalja koje se tradicionalno predstavljaju na Sajmu turizma.

Pod sloganom „Odmor te čeka!“ na Sajmu turizma i ove godine učestvuju najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori koji će posetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Jedan od najatraktivnijih segnemata u bogatoj ponudi Sajma turizma tradicionalno su  first minut ponude i ekskluzivne sajamske pogodnosti za odmor u letnjoj sezoni.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka, večita inspiracija za putnike i omiljena letnja destinacija za domaće turiste. Reprezentativni turistički centri, regije i gradovi kao i autentičan kontinentalni i ostvrski deo, prelepe plaže, čisto i toplo more dovoljna su referenca za posetice Sajma turizma da i ove godine tokom sajma istraže ponudu agencija i mogućnosti za letovanje u Grčkoj.

Domaće destinacije i znamenitosti Srbije na sajmu će biti predstavljene kroz kapacitete hotela i odmarališt, a posetioci će dobiti najbolju preporuku za odmor na planinama, u banjama i jezerima, u prirodnom ambijentu sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport i rekreaciju.

Uz stalno nastojanje da unapredi komercijalni aspekt sajma – prodaju turističkih aranžmana i najefektniju prezentaciju ponude učesnika, organizacija beogradskog Sajma turizma kontinuirano je usmerena na jačanje poslovne posete, unapređenje poslovnih susreta i međusobnih kontakata izlagača i poslovnih posetilaca iz svih delova sveta. I ove godine u direktnom kontaktu i poslovnim razgovorima tokom sajma biće podstaknuti različiti oblici zajedničke saradnje među profesionalcima koji dugi niz godina uspešno posluju u turizmu.

Organizovanjem jedne od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, Beogradski sajam objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede, jer se uz Sajam turizma istovremeno odvijaju još tri manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 9. Međunarodni sajam vina, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, HORECA-OPREMA i 14. Sajam suvenira “Posetite Srbiju“.

Događaj kojim počinje vinska sezona, BEOWINE, trajaće dan kraće od Sajma turizma,  od 22. do 24. februara, u proširenom izlagačkom prostoru u halama 3 i 3A, a obeležiće ga sasvim novi koncept i značajan broj novih učesnika i poslovnih posetilaca.

 Izuzetan multimedijalni prateći program na atraktivan način promovisaće brojne festivale i manifestacije i važni događaji, a prezentacije, promocije i degustacije uz kosmopolitski duh i prisustvo velikog broja nacija, sajam čine podjednako privlačnim za poslovne posetioce ali i najširu publiku.

Radno vreme Sajma turizma: u četvrtak, 22. februara 2018.god. od 10 do 18h, petak 23. i subotu 24. februara od 10 do 19h i nedelju, 25. februara od 10 do 17h.