Kakav automobil budućnosti žele milenijalci u Srbiji

Kompanija FCA Srbija pokrenula je nagradni konkurs namenjen studentima, na kome želi da čuje mišljenje milenijumske generacije, i da nagradi inovativne ideje o automobilima u budućnosti.

Konkurs je deo globalne inicijative, ”I AM FCA – Innovation Award for Millennials”, koja se već godinama uspešno sprovodi u Italiji, a od danas mogućnost imaju i studenti osnovnih i master studija Fakulteta organizacionih nauka i Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu da učestvuju popunjavanjem formulara na sajtu www.fiatsrbija.rs/i-am-fca.

Neke od ideja milenijalaca, koje je kompanija usvojila nakon konkursa u Italiji, vezane su za održivi razvoj, očuvanje životne sredine, vremensku uštedu u različitim procesima, sigurnost i individualne potrebe vozača. „FCA Srbija, kao kompanija posvećena održivom razvoju, smatra dragocenim mišljenje milenijalaca koji su pokazali da su posvećeni ovoj temi. Sa druge strane, za našu kompanija u kojoj posluju mladi ljudi koji teže konstantnom napretku i razvoju, uspostavljanje odnosa sa studentima je veoma važno, jer se tako unapređuju inovativni procesi naše organizacije“, istakla je Aleksandra Beslać, menadžer korporativnih komunikacija kompanije.

Prvi zadatak za studente u Srbiji, koji se prijave, jesu odgovori na četiri  pitanja – kako vide promociju novih tehnologija FCA Grupacije, kakav bi automobil budućnosti oni želeli, ulogu automobila u društvenom i digitalnom životu milenijalaca i na koji bi način oni zajedno sa FCA Grupacijom unapredili automobil budućnosti. Nakon ove faze, proces selekcije se nastavlja uz pomoć stručnog žirija (Innovation board), da bi dvanaest finalista dobilo mogućnost da svoje ideje dodatno razradi u formi kratkih video prezentacija.  U samom finalu šest pobedničkih ideja, vrednovanih na osnovu njihove originalnosti, izvodljivosti i održivosti, biće nagrađeno i posebno predstavljeno.

Finalisti će biti nagrađeni na završnoj ceremoniji, u fabrici FCA Srbija u Kragujevcu, koja će biti organizovana na proleće 2018. godine. Glavne nagrade su šestomesečne prakse u kompaniji FCA Srbija, korišćenje vozila Fiat 500L sa pokrivenim troškom goriva i učešće na manifestaciji „Jeep off road days“ u organizaciji kompanije FCA Srbija.

Prijave za nagradni konkurs kompanije FCA Srbija za milenijalce biće otvorene do 20. januara 2018. godine.