Amarok je osvojio Internacionalnu nagradu za najbolji pick-up u 2018.

Volkswagen privredna vozila osvojila su prestižnu nagradu „Internacionalni pick-up za 2018 godinu“ (IPUA 2018), kao i njegov prethodnik u 2010. Novi Amarok sada sa snažnim V6 motorima je uspeo da pridobije žiri sastavljen od stručnih novinara.

Dr Eckhard Scholz, Predsednik upravnog odbora Volkswagen privrednih vozila se zahvalio na ukazanom priznanju i naglasio da će Volkswagen privredna vozila nastaviti da proizvode najbolja vozila za svoje kupce kako bi im učinila život i svakodnevni posao što lakšim.

Članovima stručnog žirija su se naročito svidele on-i off-road mogućnosti koje pruža novi Amarok uključujući vrhunske performanse 3,0 l TDI V6 motora sa raspoloživom snagom do 165 kW i max obrtnim momentom do 550 Nm već pri 1.400 obrtaja/min, što omogućava sigurnu vožnju kao i  8-stepenim automatskim menjačem. Istakli su upečatljiv i moderan dizajn samog vozila, kvalitet izrade, prostranost i funkcionalnost putničke kabine koja može konforno da primi do 5 putnika. Sa visokim nivoom standardne opreme za Novi Amarok ne postoje prepreke, stiže svuda, u svim uslovima i na svim terenima.

Kada se sve sagleda novi Amarok je svakako premijum vozilo u pick-up segmentu.