Pod sloganom „Spremni za jesen, uz malu pomoć Ford servisa“, Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, prodavac i serviser Ford automobila i lakih komercijalnih vozila i mreža ovlašćenih Ford servisa u Srbiji vlasnicima vozila ove marke do kraja godine nude nekoliko besplatnih pregleda i značajne popuste pri kupovini određene grupe originalnih rezervnih delova.

Ova jesenja servisna kampanja, koja važi za sva Ford vozila – bez obzira na starost, obuhvata besplatnu proveru tečnosti za hlađenje (antifriza) i stanja akumulatora.

Ukoliko je potrebna zamena akumulatora, vlasnicima se nudi mogućnost da ih kupe uz 15 odsto popusta. Isti popust se odobrava i svim drugim kupcima akumulatora u maloprodaji rezervnih delova Ford/Motocraft, bez obzira gde je konstatovana potreba za zamenom.

Od 1. oktobra 15 odsto su jeftiniji i još neki originalni Ford i Ford Motorcraft delovi: metlice brisača, grejači goriva za dizel motore i svećice za benzinske motore.

Popust u istom iznosu se odobrava i pri kupovini određenih originalnih rezervnih delova za Fordova vozila starija od četiri godine: za klinaste i zupčaste kaiševe i setove pumpi za vodu sa zupčastim kaiševima. Ako se vlasnik odluči da ove delove ugradi u ovlašćenom servisu, za uslugu zamene se primenjuju specijalne, osetno niže cene.

Uporedo sa jesenjom akcijskom ponudom delova i usluga, u servisnoj mreži Grand Motorsa i njegovih ovlašćenih partnera već mogu da se nabave kompleti točkova sa zimskim pneumaticima, jer, podsećamo, od 1. novembra takva oprema je u Srbiji zakonski obavezujuća. Ford  zimski kompleti točkova su uvek sastavljeni od originalnih Ford delova i pneumatika renomiranih proizvođača, čime se kupcima/vlasnicima vozila garantuje kvalitet. U kompletima su četiri zimska pneumatika, četiri čelična naplatka, set ventila sa senzorima pritiska, set poklopaca točkova („radkapni“) i matice. Za skladištenje točkova van sezone, u odabranim Ford centrima u ponudi je i „Hotel za gume“.