Sajam automobila u Novom Sadu, održan je posle tri godine. Tokom pet dana, u halama „Master“, 1, 1a, 2, 4 i Kongresnom centru, predstavljeno je oko 40 automobilskih brendova i više od 30 premijera, organizovane su brojne edukacije, stručni skupovi i predavanja, održan je Sajam saobraćaja, a ogromno interesovanje posetioci su pokazali za „Tuning Day“. Izlagači su u halama Novosadskog sajma prodali oko 200 automobila, a više puta veći broj prodatih vozila očekuju u postsajamskom periodu, kao posledicu dogovora postignutih na Sajmu.

Kroz kapije Novosadskog sajma prošlo je 18.000 ljudi. Njih 7.000 je uzelo besplatne vaučere u vrednosti 600 dinara za pomoć na putu koju pruža “Atlas24h”. Mogu da ih iskoriste u naredna tri meseca, dok je polovina preuzetih već aktivirana tokom Sajma. Za posetioce je pripremljena i Poklon igra u saradnji sa Svezom vozača Vojvodine, a 22 najsrećnijih dobili su bicikl, sedišta za decu, besplatne tehničke preglede i druge vredne nagrade.

Prema rečima izlagača najprodavaniji su bili Volkswagenovi modeli, sve veće interesovanje je za Mazdom i “Francuzima”.

Kompanija koja je na ovogodišnjem Sajmu automobila poslovala veoma dobro je “Porsche group”, a direktor Dušan Sredanović je istakao da su predstavili modele automobila Seat, Audi i Voklswagen. Prodato je više od 40 automobila proizvođača Volkswagen, šest primeraka modela Seata, kao i tri auta marke Audi. Više od polovine prodatih Volkswagen automobila su komercijalna vozila, a na tom štandu ne skrivaju zadovoljstvo interesovanjem posetilaca i naglašavaju da će se tek u nedeljama posle održavanja Sajma automobila znati konačan broj prodatih četvorotočkaša.

Veliko zadovljstvo posetom i pokazanim interesovanjem kupaca istakli su i prodavci automobila ruskog proizvođača Lada, koji su na štandu prodali desetak automobila, a još toliko je kaparisano i biće prodato po završetku sajamske manifestacije.

Prodavci Suzukija istakli su da je 15. sajam automobila na Novosadskom sajmu premašio njihova očekivanja. Prodali su 10 kola i prema najavama koje imaju to neće biti sve.

Još veće zadovoljstvo poslovanjem iskazali su prodavci automobila francuskog proizvođača Peugeot. Oni su prodali 35 kola, uz naznaku da se kupovina automobila te marke vraća na velika vrata u jugoističnu Evropu i Srbiju nakon nekoliko godina stagnacije u prodaji.

Iz kompanije “Radulović Group”, koja je ovlašćeni diler automobila nemačke kompanije BMW, istakli su da su prijatno iznenađeni posetom na 15. sajmu automobila, kao i da su prodali pet vozila, s tim što očekuju nagli porast prodaje od 1. novembra, kao direktnu posledicu nastupa na Sajmu.

Za češkom Škodom tradicionalno vlada veliko interesovanje, a iz Auto centra “Intersrem” kažu da ni ove godine nije drugačije.

Plodovima dobrog poslovanja raduju se i prodavci proizvođača Renault, Nissan i Dacia, sa naznakom da se Sajam automobila vratio na velika vrata.

Iz kompanije “Grand Motors”, koja prodaje Ford, Volvo, Infiniti i Mazdu ističu da su u potpunosti zadovoljni poslovanjem. Prodali su 17 automobila, od kojih je čak devet Mazdinih četvorotočkaša.

Prodavci Hyundaia istakli su da je u subotu zabeležena najbolja posećenost na njihovom štandu, kao i da su svi ponuđeni modeli tog proizvođača našli put do posetilaca, kako zbog kupovine, tako i zbog znatiželje. Kako kažu, prodaja automobila je veća nego inače za ovaj period godine. Prodali su 10-ak automobila, ali je, kako tvrde, očekivano da će taj broj biti veći u danima koji dolaze posle Sajma.

Modeli proizvođača Kia, takođe su izazvali veliko interesovanje posetilaca, a najviše kola prodato je u petak i subotu i kako kažu broj je dvocifren.

Na Sajmu automobila u Novom Sadu modeli Opela su bili izuzetno traženi, tačan broj prodatih su zadovoljno prećutali, ali znamo da je dvocifren.

Generalni sponzor Sajma automobila, Generali osiguranje Srbija je na štandu u Hali „Master“ posetiocima uz poklone i iznenađenja ponudio nove pakete auto osiguranja i predstavio kompletnu ponudu te kompanije.

Savez vozača Vojvodine je posle Sajma bogatiji za više destina novih članova, a izuzetno su zadovoljni interesovanjem posetilaca za eduklacije o bezbednosti u saobraćaju koje su organizovali od 25. do 29. oktobra na Novosadskom sajmu.