TOYOTA NA SALONU AUTOMOBILA U FRANKFURTU

Toyota je na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu premijerno izložila novi, redizajnirani Land Cruiser. Uz nasleđe terenske vožnje duže od 65 godina, Land Cruiser ostaje jedinstven u segmentu po svojoj sposobnosti objedinjavanja izuzetnog kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti i terenskih performansi, kao i sve višeg nivoa luksuza, udobnosti za putnike i prestiža.

Na štandu je izložen i koncept „C-HR Hy-Power“ koji predstavlja novu interpretaciju krosovera upečatljivog vizulenog identiteta i najavljuje snažniji hibridni pogon u budućnosti.  Pored ova dva vozila, tu je i proizvodna verzija Yaris GRMN, vozila koje je inspirisano Yarisom koji učestvuje u FIA Svetskom reli šampionatu (WRC). Ispod haube ove verzije Yarisa nalazi se 1.8 benzinski motor koji proizvodi 212 konjskih snaga. Ovaj model će biti proizveden u količini od 400 vozila koja će biti raspoloživa kupcima u Evropi.

Toyota je predstavila i projekat „5 Continents Drive“, sedmogodišnji globalni istraživački i razvojni projekat koji će učiniti automobile još boljim.  Projekat je započet je u Australiji u 2014. godine, a završiće se 2020. godine u Japanu. Ove godine se istraživačka vožnja Toyotinih zaposlenih održava u Evropi.

NOVI TOYOTA LAND CRUISER

Kvalitet, trajnost i pouzdanost od 1951.

Land Cruiser je dostupan u više od 190 zemalja širom sveta, najviše od svih postojećih Toyotinih modela. Nenadmašne terenske sposobnosti su mu obezbedile neoborivu reputaciju jednog od najčvršćih i najpouzdanijih vozila sa pogonom 4×4 na svetu i učinile ga najprodavanijim modelom u segmentu u više od 10 evropskih zemalja.

Novi Land Cruiser dodatno naglašava ovu reputaciju novim, savremenijim i robusnijim spoljnim izgledom, sofisticiranijim i udobnijim izgledom putničke kabine, poboljšanjima dinamičkih mogućnosti i jednostavnošću korišćenja, na drumu i u terenskoj vožnji.

Ergonomski optimizovani i funkcionalno grupisani prekidači, novi dizajn centralne konzole objedinjava veliki ekran multimedijalnog sistema Toyota Touch® 2 with Go osetljiv na dodir od 8“, instrumente Optitron i višenamenski ekran od 4,2“ kojim se upravlja prekidačima na volanu.

Udobnost u unutrašnjosti je podignuta na viši nivo ugradnjom ventilatora prednjih sedišta, grejanjem zadnjih sedišta i automatskim klima uređajem, električnim, grejanim vetrobranom i grejanim mlaznicama za pranje, okretanjem retrovizora i novim izgledom pametnog ključa.

U Evropi novi Land Cruiser pogoni turbodizel motor 2,8 D-4D snage 130 kW/177 KS. Za istočnoevropska tržišta dostupni su i benzinski motori 2,7 VVT-i od 122 kW/164 KS te 4,0 VVT-i snage 183 kW/249 KS .

Ključ nenadmašnih terenskih sposobnosti Land Cruisera je izdržljiva konstrukcija karoserije vozila (body-on-frame) koja je otporna na deformacije i jedinstvena u tom segmentu.

Reč je o kombinaciji velike čvrstoće i dokazane trajnosti, koja se lako se održava i popravlja i nudi ne samo visok nivo zaštite od oštećenja, nego i značajno smanjuje uvijanje karoserije i omogućava vozaču optimalno upravljanje  i nadzor nad vozilom.

Povrh toga, konstrukcija karoserije efikasno izoluje putničku kabinu od udaraca u oslanjanje, čineći i najzahtevnije terenske vožnje udobnijima za putnike u vozilu.

Pomoćni sistemi za sve terene u Land Cruiseru pomažu i neveštim vozačima maksimalno korišćenje terenskih performansi koji čine ovo vozilo jednim od tehnički najnaprednijih i najsigurnijih vozila sa pogonom na četiri točka na svetu, a pri tom pružaju vozaču i puno uživanje u vožnji i osiguravaju jednostavnost korišćenja.

Ni jedan drugi SUV ne može da pruži jedinstvenu kombinaciju terenskih performansi i dinamičnosti na drumu kakvu pruža Land Cruiser. Njegova upečatljiva pojava na drumu i visok nivo tehnologije svrstavaju ga u premium segment među vozilima 4×4, savršene mešavine voznih karakteristika po svim terenima, udobnosti i prefinjenosti.

Toyota Land Cruiser će biti u ponudi na tržištu Srbije već od oktobra, kada će biti objavljene cene i specifikacije opreme a prve isporuke se očekuju već od druge polovine novembra.