Novi Jeep® Compass dobio je maksimalnih 5 zvezdica na EuroNCAP testu. Najnoviji model koji spaja najsavremeniju tehnologiju legendarnog brenda, dobio je pozitivne ocene u svim kategorijama – uključujući zaštitu odraslih putnika, zaštitu dece, zaštitu pešaka, kao i bezbednosne sisteme podrške u vožnji.

Činjenica da je automobil zadovoljio stroge uslove za 2017. godinu, u okviru sve zahtevnijih EuroNCAP standarda, čini ovo postignuće još značajnijim, naglašavajući da je Jeep Compass razvijen imajući u vidu bezbednost i zaštitu kao ključne vrednosti.  Novo kompaktno SUV vozilo kombinuje legendarne terenske sposobnosti brenda sa lako pristupačnom tehnologijom, kao i punim spektrom sistema podrške u vožnji i sve to upakovano u upečatljiv, savremen dizajn.

Efikasnost “sigurnosnog okvira” je u najvećoj meri doprinela maksimalnoj oceni od pet zvezdica koju je ostvario Jeep Compass – 65% okvira je konstruisano od čelika velike snage – što garantuje veoma visoku torzionu snagu, kao i unapređenu zaštitu putnika, uz dostupnost više od 70 aktivnih i pasivnih sigurnosnih sistema koji postavljaju nove standarde u liniji vozila brenda Jeep.

Sigurnosni sistemi kojima su nova Compass vozila za evropsko tržište standardno opremljena obuhvataju aktivne sisteme podrške u vožnji, poput unapređenih funkcija upozorenja na čeoni sudar i upozorenja na izlazak iz trake (Forward Collision Warning-Plus and Lane Sense Departure Warning-Plus), koje kombinuju radarsku i tehnologiju video snimanja radi prepoznavanja mogućnosti za sudar, te sprečavanja istog davanjem zvučnih, vizuelnih i taktilinih upozorenja vozaču. Pored toga, pod određenim uslovima, ovi sistemi, radi podrške vozaču,  koriste i funkciju elektronskog upravljanja (EPS).

Jeep Compass poseduje i dodatne sigurnosne sisteme, koji su u ponudi kao standardan deo opreme ili kao opcije, zavisno od verzije, a koji su posebno projektovani tako da pomognu vozaču pri vožnji na autoputu. To obuhvata funkciju prilagodljive kontrole vožnje (Adaptive Cruise Control) – koja održava rastojanje od vozila ispred, a, pod određenim okolnostima, može potpuno da zaustavi vozilo bez intervencije vozača; i funkciju praćenja mrtvih uglova (Blind-spot Monitoring – koja je dostupna u paketu Parking), koja pomaže vozaču prilikom menjanja traka, te koja ga obaveštava o vozilima u blizini preko osvetljenih ikonica na bočnom retrovizoru,  pomoću zvučnog upozorenja koje bira vozač. Ponuda sigurnosne opreme dostupne na novom modelu Jeep Compass uključuje i posebne sisteme podrške pri parkiranju, poput funkcije opažanja ukrštanja putanja iza vozila, kojom se vozači vozači, prilikom izlaska sa parking mesta, obaveštavaju o vozilima iza sa kojima im se ukrštaju putanje, preko osvetljenih ikonica na bočnom retrovizoru,  pomoću zvučnog upozorenja koje bira vozač.

Svi ovi sistemi upotpunjuju standardne sigurnosne funkcije linije modela Compass za evropsko tržište, kojima je dodeljeno pet zvezdica, a koje obuhvataju i  šest vazdušnih jastuka (prednji vazdušni jastuci za vozača i saputnika, bočni zavesni jastuci za sve redove sedišta, kao i bočni vazdušni jastuci na prednjim sedištima) i ESC (elektronska kontrola stabilnosti) sa funkcijom ERM (elektronsko ublažavanje prevrtanja).