Sa restilizovanom verzijom jednog od najprodavanijih modela, Peugeot je ispisao nastavak priče bestselera proizvedenog u 760.000 primeraka od svog lansiranja na tržište. Novi 308 je samo poslednji u nizu aduta brenda u težnji ka proizvodnji vrhunskih automobila. Odlučnog i futurističnog dizajna, novi model je svakako primer stremljenja Peugeota ka premijum segmentu.

Kada je u pitanju eksterijer, podignutija maska hladnjaka i repozicioniranje znaka lava na nju, svakako upotpunjuju vizuleni utisak u odnosu na prethodnika. U prednjem delu dizajnerski tim je kreirao i tri nova usisnika za vazduh, dok je u zadnjem delu došlo do redizajniranja svetlosnih grupa. Enterijer prati aktuelnu gamu koja je pobrala veliki broj simpatija od svog pojavljivanja. Naravno impelmentirane su i novine, kao što je novi i veći ekran osetljiv na dodir.

Na početku prodaje u Srbiji kupcima su na raspolaganju benzinski turbo Puretech motori od 1.200 kubika sa 110 i 130 konjskih snaga, nosioci titule „Engine of the year” treću godinu za redom u kategoriji od 1.0 – 1.4 kubika. Pored njih u ponudi su i svima dobro poznati Hdi motori sa 100 i 120 konjskih snaga.

Za nekoliko meseci u Srbiji se očekuje i potpuni novitet kada su motori u pitanju : 1.5 – litarski dizel motor koji nudi 130 KS uz obrtni moment od 300 Nm , a već sada ispunjava Euro 6c standard o emisiji štetnih gasova koji stupa na snagu u septembru i time je Peugeot postao jedan od prvih proizvođača koji već sada ispunjavam zadate norme. Tehnološka ofanziva se tu ne završava jer za sve ljubitelje automatskih menjača, od kraja godine će u ponudi biti i novi osmostepeni automatski menjač koji će biti uparen saBlue Hdi motorom od 180ks.

Kako je bezbednost na putu među najvažnijim karakteristikama automobila današnjice Peugeot ni na tom planu nije sedeo skrštenih ruku. U nov model su uvedeni unapređeni sistemi za pomoć u vožnji kao što je upozoroenje na mogućnost udaranja vozila ispred kao i aktivno upozorenje na napuštanje vozila iz trake, koje reaguje ukoliko nije aktiviran pokazivač pravca. Pored toga sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i automatska kontrola svetlosnog snopa, učiniće vožnju maksimalno bezbednom i učiniti je pravim uživanjem.

Pored hečbek verzije u standardnim paketima opreme, za ljubitelje sportske vožnje u ponudi je i verzija GT dok za one kojima su gabariti prtljažnika prioritet , dostupna je karavan verzija.

Ekskluzvni uvoznik za Srbiju i Crnu Goru, kompanija Euroimpex autogroup je uz početak prodaje novog modela pokrenula i prodajnu akciju , tokom koje je model 1.2 Puretech sa 110 ks u srednjem paketu opreme Active, dostupan za 160 evra mesečno uz rok otplate 6 godina i sa učešćem 30% , a atraktivne cene su spremne i za druge motore i pakete opreme.