Rudi Pešović vozi ETCC trku u Belgiji

Srpski automobilista Rudi Pešović ove godine već je nastupao u okviru evropskog kupa turing automobila, FIA ETCC, na stazi Hungaroring u Mađarskoj i na svom debi nastupu u ovom elitnom automobilističkom takmičenju uspeo da uknjiži prve bodove osvajanjem sedmog mesta. Iako prvo najavljen kao „izet“ u ETCC njegov matični GM racing iz Gornjeg Milanovca uz tehničku podršku Milovana Mikice Vesnića i njegovog tima odlučio se da se još jednom okuša u borbi sa najboljim vozačima starog kontinenta, ovoga puta na stazi Zolder u Belgiji.

„Ove sezone smo nabavili novi automobil i do sada sam vozio samo dva trkačka vikenda, oba na Hungaroringu i to u okviru CEZ-a i ETCC-a. Iskreno format i klasifikacija u CEZ-u ove godine ne odgovaraju TCR specifikaciji automobila pa iako je to bio prvobitan plan od njega smo odustali i nastupe u okviru šampionata centralne Evrope uglavnom koristili za testove. ETCC je ipak na višem nivou i samim tim je dosta i skuplji ali nekako smo uspeli da skupimo sredstva da se još jednom pojavim na startu.“ – izjavio je Pešović.

Pešoviću će ovo biti prvi nastup na Zolderu ali u saradnji sa iskusnim Milovanom Vesnićem smatra da može do novih bodova – „Mikica je već nastupao na ovoj stazi i zajedno sa njim ću pokušati da što pre uđem u tajne Zoldera. Ohrabruje i činjenica da je Vesnić tokom svojih nastupa u TCR-u i CEZ-u dosta unapredio i upoznao Audi sa kojim zajedno nastupamo. To će sigurno i meni koristiti mada nemam pritisak rezultata i trudićemo se pre svega da završim obe trke a osvajanje novih bodova bi bio izuzetan uspeh. Nadam se da ću uz trku u Zolderu uspeti da nastupim i na finalu ETCC sezone u Češkoj na stazi Most i time steknem dodatno iskustvo. Rano je pričati o sezoni 2018 ali bih voleo da odvozim kompletnu ETCC seriju.“ – završava Pešović.

Nakon letnje pauze trka na Zolderu biće peta, predposlednja runda evropskog kupa turing automobila. Takmičarski vikend u Belgiji počinje u petak 15. septembra nezvaničnim testovima, kvalifikacije se voze dan kasnije dok su dve trke na programu u nedelju 17. septembra uz direktan prenos na Eurosportu. U ETCC seriji trenutno vodi Čeh Petr Fulin (Seat), ispred Švajcarca Schreibera (Honda) i trećeplasiranog Mađara Norberta Nagy-a (Seat).