Na Ušću održana legendarna kružna auto trka “Nagrada Beograda 2017”

Ušćem su u nedelju ponovo odjekivali zvuci motora i navijanja ljubitelja automobilizma. Legendarna kružna auto trka “Nagrada Beograda 2017” u organizaciji AMSS, Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS) , uz podršku AMS Osiguranja (AMSO), i pokroviteljstvo Grada Beograda, okupila je preko 100 takmičara i brojnu publiku.

Konkurencija je bila jaka, i pravo uživanje za poznavaoce automobilizma. Spektakl za sve koji su bili u prilici da posmatraju vožnju na ušću Save i Dunava, na legendarnoj stazi na Ušću dugačkoj 2.325 metara. Najboljima nakon šest sati uzbudljive i napete vožnje dodeljeni su pehari u svim klasama, kao i za plasman u Centralnoevropskoj zoni i za nacionalne šampionate Srbije i BiH.

Predsednik AMSS Mirko Butulija dodeljujući pehare najboljima, u klasi D4 – 1600 prvoplasiranom Nenadu Saviću, u klasi D4 – 2000  i Zoranu Kastratoviću, istakao je “Ponosan sam što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada”.

Ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su: u klasi I Nikola Lazarević, klasi II Dušan Nastasijević, klasi III Vuk Radenković, klasi IV Nenad Savić, klasi V Uroš Brkić, klasi IX Darko Božilović. U disciplini “Kup fića” , kup 1, pobednik je Savo Jančević a u kupu 2 Nikola Ekmeščić.

Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, uz mnogo adrenalina, na Ušću je trka prošla bez incidenata , takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj borbi.