U avgustu Ford Kuga već za 16.990 evra

Onima koji priželjkuju da voze jedan od najmodernijih SUV modela na našem tržištu – Ford Kugu nove generacije, Grand Motors i mreža ovlašćenih prodavaca nude retku priliku da od 1. do 31. avgusta dve verzije tog sve popularnijeg vozila nabave po zaista povoljnim cenama – nižim za oko 2.000 evra.

Ograničena količina Ford Kuge s benzinskim, 1.5-litarskim EcoBoost motorom od 120 KS, ručnim šestostepnim menjačem, pogonom na prednje točkove i paketom opreme Trend, samo tokom avgusta će se prodavati po do sada najnižoj ceni – za 16.990 evra, sa svim dažbinama (u dinarskoj protivvrednosti). Isto vozilo, ali sa TDCi dizel motorom od 1,5 litara, takođe sa 120 KS, tokom avgusta ima nesumnjivo vrlo privlačnu cenu – od 18.990 evra.

Značajnim popustima na ove dve verzije generalni uvoznik, prodavac i serviser Fordovih automobila i lakih komercijalnih vozila želi da izađe u susret povećanom interesovanju koje potencijalni kupci već duže vreme pokazuju za ovaj hit model. Ford Kuga je, naime, po prodaji treći najpopularniji Fordov model na Starom kontinentu. Recimo, u junu je prodaja Kuge na dvadeset najvećih evropskih tržišta porasla za čak 28 odsto – na 15.100 uplaćenih vozila. Od 2008-me, kada je u prodaju uvedena prva generacija, to je apsolutni Kugin prodajni rezultat za jun mesec. Inače, u prvoj polovini 2017. Ford je na tim tržištima isporučio 78.500 vozila Kuga, što je za 15.400 više nego u prvoj polovini prošle godine.

Kuga je sve popularnija i u Srbiji: u prošloj godini Grand Motors je prodao čak 50 odsto više tih vozila nego u 2015-toj, a sličan trend je nastavljen i u prvoj polovini 2017. Više je razloga za rast tražnje za ovim modelom: Ford s ponosom tvrdi da je Kuga njegov „najpametniji“ SUV dosad. Nova Ford Kuga ima prostranu i udobnu kabinu, veliki kapacitet prtljažnika, moćne a ekonomične motore, dok najmodernija pogonska rešenja omogućavaju ovom modelu da se upusti i u off-road pustolovine.

Kuga, u Trend paketu opreme, čak i u verzijama sa sniženom cenom, nudi više od konkurenata: recimo, Start-Stop sistem; automatski klima-uređaj (sa karbonskim filterom za polen); prednje i bočne vazdušne jastuke za vozača i suvozača, vazdušne zavese za prednja i zadnja sedišta, vazdušni jastuk za kolena vozača; disk kočnice na sva četiri točka s brojnim elektronskim pomoćnicima za snažnije i pouzdanije kočenje (ABS+EBA+EPB+EBL), elektronski program za kontrolu stabilnosti; sistem za sprečavanje zanošenja prikolice; pomoć pri kretanju uzbrdo; kožom obloženo kolo upravljača (sa električnom servo asistencijom) podesivo po visini i dubini i kožom obložena ručica menjača; sistem za pokretanje motora bez ključa; tempomat sa funkcijom ograničenja brzine; putni kompjuter; dodatni grejač kabine; audio sistem sa šest zvučnika i komandama na kolu upravljača; tonirana stakla; sportski oblikovana prednja sedišta (vozačevo sa lumbalnom podrškom); inteligentno, regenerativno dopunjavanje akumulatora; sistem za kontrolu pritiska u pneumaticima itd.