Peugeot je dobitnik dve Red Dot nagrade za dizajn za 2017.

Svečana dodela prestižne “Red Dot” nagrade za dizajn održana je 3. jula u Nemačkom gradu Esenu i tom prilikom Peugeot je osvjio dve nagrade za svoja inovativna  dizajnerska rešenja eksterijera i enterija novog SUV-a Peugeot 3008.

Internacionalna “Red Dot” nagrada dodeljuje se još od davne 1955. godine, a ovogodišnji žiri od 39 članova činili su eksperti, dizajneri, arhitekte i predavači. Prijavljeno je 5.500 projekata iz 54 zemlje, a “Red Dot” je nagradio najbolja dostignuća za 2017. godinu u koja se ubrajaju i Peugeot 3008  i e-Klick. Naime, Peugeot je u saradnji sa brendom Micro Mobility osmislio idealnu kombinaciju za urbani gradski život – Peugeot SUV 3008 i e-Klick električni trotinet.

E-Klick trotinet staje u gepek SUV-a 3008 i može da se puni u toku vožnje na specijalnom punjaču, a zamišljen kao pomoćno prevozno sredstvo. Kada vozač parkira novi SUV do daljeg odredišta po gradu ne mora da pešači već može koristi e-Klick trotinet koji može da razvije brzinu i do 25km/h. Članovi žirija “Red Dot” nagrade bili su impresionirani inovativnošću pomenutih vozila, njihovim dizajnom i kvalitetom.

Novi Peugeot se istakao dizajnom kako eksterijera tako i enterijera. Savremeni i-Cockpit pruža vozaču maksimalnu udobnost i uživanje u vožnji zahvaljujući  heads-up displeju i tač skrinu sa intuitivnim piano-key prekidačima. Otkako je lansiran na evropsko tržište novi 3008 je naručilo više od 150.000 kupaca, a najveći broj njih, oko 83%, poručilo je Allure, GT Line i GT dodatnu opremu.

Zahvaljujući saradnji Peugeot i Micro Mobility brenda realizovana je mogućnost multimodalnog putovanja, a kupci novog SUV-a 3008 će uz doplatu moći da imaju oba prevozna sredstva. Električni trotinet e-Kick se na evropskom tržištu pojavio u novembru 2016, a u Peugeot radnjama se može naći po ceni od 899 evra. Trotineta ima u prodaji i u Micro outlet prodavnicama kao i Peugeot Lifestyle i Micro online radnjama.

Potrebno je istaći i da je brend Peugeot po četvrti put dobio Red Dot nagradu, te tako pre SUV-a 3008 “Red Dot” su osvojili model Traveller 2016, 308 SW 2014, kao i model RCZ 2010. Novi Peugeot SUV 3008 je do sada osvojio 37 nagrada, uključujući i prestižno priznanje – Nagradu za automobil godine 2017. Nagrada “Red Dot” je prvo prestižno priznanje za trotinet e-Kick.