Instaliran punjač za električna vozila u kompaniji Delta Motors

Kompanija Delta Motors postavila je prvu stanicu za punjenje električnih vozila koja će biti dostupna svim posetiocima BMW i MINI salona automobila. U pitanju je punjač snage 2x22kW, sa standardnim EU konektorom, kojim baterija BMW i3 modela može da se napuni u vremenskom periodu od tri do četiri časa.

Punjač je namenjen svim plug-in hibridnim i električnim automobilima, bez obzira na marku, a kako bi korisnici pristupili punjaču potrebno je da se u toku radnog vremena salona jave zaposlenima na info pultu, radi dobijanja potrebnih instrukcija o korišćenju.

Registrovani BMW i modeli na raspolaganju su za test vožnje, dok se nekoliko novih BMW i3 automobila već nalazi u vlasništvu zadovoljnih klijenata. Postavljanjem punjača na prostoru Delta Motors prodajnog objekta olakšano je korišćenje BMW električnih automobila.

Trenutno se u glavnom gradu nalazi svega nekoliko stanica za električno punjenje, zbog čega vlasnici hibridnih i električnih vozila uglavnom svoje automobile pune preko punjača u stambenim objektima, prilikom čega je vreme punjenja daleko duže. Za sada, punjači su postavljeni u hotelima Crowne Plaza, Holiday Inn i Meriot, a u planu je i postavljanje punjača u garaži na Obilićevom vencu.

S obzirom da je Srbija jedna od zemalja potpisnica evropske Strategije o razvoju energetike i energetske efikasnosti, razvojem mreže stanica za punjenje utiče se na tražnju i korišćenje električnih vozila, a samim tim i na smanjenje emisije izduvnih gasova.