Nakon Italije i Francuske, tura “500 zauvek mlad” stigla je u Nemačku

Treći deo ture“500 zauvek mlad”, putujućeg događaja koji obuhvata posete nekim od najlepših trgova Evrope, održan je prošlog vikenda uz učešće ljubitelja i kolekcionara sadašnjeg i prethodnih izdanja modela Fiat 500. Posebna tura je, nakon Italije i Francuske stigla u Nemačku radi proslave 60- godišnjice modela Fiat 500, legende koja je ostala verna sebi, a koja je, pri tom, uvek savremena.

Kosmopolitski Minhen, “mediteranska prestonica” Bavarske, nazvan “najsevernijim gradom Italije”, izabran je kao mesto održavanja trećeg dela ture. Karakteristični Viner plac, jedna od najpoznatijih lokacija u bavarskom gradu, zahvaljujući svojoj otvorenoj pijaci, najmanjoj u čitavom Minhenu i krčmi Hofbrojhaus – postao je teatar na otvorenom. Za tu priliku, Fiat je transformisao Viner plac u četvrti Hajdhauzen u unakrsni prikaz šezdesetih godina 20. veka. Na sceni su se našli kostimirani glumci, kao i neke starinske prodavnice, cvećara, elegantni kafe, kao i živpoisna bakalnica, a u njima su predstavljeni neki od najboljih italijanskih proizvoda, poput vozila Fiat 500, koja su prikazana unutar prostorija, uključujući i novu posebnu seriju 500, posvećenu 60-godišnjici.

Zvezda događaja u Nemačkoj bio je ekskluzivni model posebne serije, koji je debitovao u elegatnoj dvobojnoj izvedbi – u beloj Tristrato i pastelnoj Avorio boji – sa imenom koje budi sećanja “Dolcevita”. Ograničena i numerisana posebna serija dočekana je, od strane posetilaca, koji su je neprestano fotografisali, poput filmske zvezde iz šezdesetih. Automobil koje je proizveden samo u kabriolet verziji odaje počast svom prethodniku savremenom reinterpretacijom nekih stilskih elemenata koji su ovaj automobil učinili poznatim širom sveta. Ti elementi obuhvataju vinilnu masku instrument table, hromirane detalje na haubi, na starinskom znaku na prednjem delu, u sredini hromiranih „brkova“, kao i na zadnjim vratima i upravljaču. U unutrašnjosti vozila se takođe sreću retro detalji poput cevastih elemenata presvučenih kožom u boji slonovače, sa kontrastnim šavovima u burgundskoj boji, a koji odgovaraju centralnoj traci na masci upravljačke ploče i dvobojnim patosnicama.

Posebna serija biće zvezda i u sledećem delu ture “500 zauvek mlad”, koja će posetiti još jednu evropsku zemlju neposredno pre 4. jula, zvaničnog rođendana Fiata 500. Dakle, sve je spremno za proslavu 60 godina ove istinske svetske legende, koja je uticala na modu, društvo i običaje od 1957. godine do danas.