Milovan Vesnić debituje u TCR seriji

Trka koja se ovog vikenda vozi na stazi Salzburgring u Austriji biće prvi nastup poznatog srpskog automobiliste Milovana Mikice Vesnića u okviru internacionalne TCR serije. Vesnić, ekipa ali verujemo i cela automobilska sportska javnost sa nestrpljenjem očekuje start automobiliste iz Užica u trenutno najpopularnijoj ali i najkvalitetnijoj svetskoj seriji na kružnim stazama. Ono što posebno treba istaći je činjenica da će se u TCR-u konačno pojaviti kompletno srpska ekipa što osim vozačke postave podrazumeva i mehaničare kao i kompletnu logistiku tima.

Sam Vesnić veoma smireno očekuje možda i najveći izazov u svojoj dosadašnjoj karijeri – “Spremni smo i ja kao vozač ali i kompletna ekipa. U Salzburg putujemo rasterećeni jer u globalu nemamo šta da izgubimo. Po planu smo trebali da debitujemo još pre dve trke u Belgiji ali finansije se nisu skockale tako da će Austrija biti mesto mog debija u TCR-u. U konkurenciji 24 veoma kvalitetna vozača cilj nam je da pre svega čitavi završimo dve trke jer već za sedam dana kasnije je takmičenje na Hungaroringu koje se vozi zajedno sa DTM serijom. Niti imamo sredstva ali ni vremena da u slučaju težeg incidenta nastupamo dalje. Naravno to ne znači da se nećemo trkati ali realno smatram da bi ulazak u prvih 12 bio odličan rezultat za prvi nastup. Ipak dolazimo u “osinje gnezdo” gde se grčevito bori za svaki bod a stil vožnje trenutno u TCR-u je možda na momente i pregrub. Moram se navići i na nove pneumatike, nov sistem rada ali sve je to deo procesa učenja a nama je cilj da se u narednoj godini pojavimo na još više trka. Ponosan sam što je moja ekipa prva iz Srbije koja će se oprobati na ovom nivou i verujem da ćemo kao i do sada ostaviti na sve sjajan utisak.”

Milovan Vesnić će braniti boje srpskog ASK Vesnić iz Užica a nastupaće u novom Audiju RS3 LMS. Nakon kratkog testa u okviru CEZ-a biće mu ovo tek drugi nastup u ovom automobilu..

Program na Salzburgringu obuhvata zvanične kvalifikacije koje su zakazane za subotu 10. juna u 15h dok se prva od dve trke vozi u nedelju sa početkom u 13h05. Verujemo da će trke kao i do sada prenositi RTS a live streeming je moguće pratiti na zvaničnom sajtu TCR serije.