Na zvaničnoj svečanosti koja je održana u krugu fabrike u Kragujevcu, 25.maja 2017.god. kompanija FCA Srbija predstavila je novi Fiat 500L. 

Svečanosti povodom početka proizvodnje novog modela automobila Fiat 500L prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i Alfredo Altavilla, glavni izvršni direktor FCA EMEA, kao i mnoge druge zvanice.

Ovom prilikom, premijer Srbije, gospodin Aleksandar Vučić je izjavio: „Kao jedinstveni domaći proizvođač automobila, uz Fiat 500L koji predstavlja jedini domaći proizvod u automobilskoj industriji i uz značajne investicije, predstavljajući danas u Kragujevcu ovaj novi model, FCA Grupacija dokazuje svoju posvećenost razvoju svog poslovanja u Srbiji. Vlada Republike Srbije će pružiti punu podršku poslovanju kompanije FCA kako bi osigurala budući nastavak poslovanja i dugoročno strateško partnerstvo između Srbije i FCA Grupacije. Ovo je u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice, kao i celokupne srpske privrede.”

FCA Kragujevac 25.05.2017 Premijer Republike Srbije Aleksandar Vucic sa Alferdom Altavilom ( izvrsni direktor FCA EMEA i Silvija Verneti ( dir.FCA Srbija ) .Pokretanje proizvodnje New 500L foto Dalibor Danilovic

Novi FIAT 500L predstavlja naslednika najbolje prodavanog malog višenamenskog vozila u Evropi i predodređen je da obnovi i nastavi njegov uspeh. Ponosni smo na to što možemo da kažemo da je postignut ambiciozni plan da fabrika u Kragujevcu ponovo bude centar proizvodnih aktivnosti. Imali smo jake temelje za dobar start, Kragujevac je obezbedio kvalifikovanu radnu snagu i jaku industrijsku podršku. Vlada Republike Srbije bila je posvećeni partner dok je FCA Grupacija donela svoje bogato globalno znanje, resurse i omogućila pristup tržištima“, rekao je gospodin Alfredo Altavila, glavni izvrši direktor FCA EMEA.

Novi model 500L je „više nalik modelu 500 nego ikada“. Jedinstvena kombinacija prostranosti i specifičnih karakteristika, u sebi ima čak 40% kompletno redizajniranih i obnovljenih komponenti. Dizajniran je sa ciljem da pojača porodični osećaj kojim model odiše kroz naglašene glavne stilske karakteristike, za identitet koji se izdvaja.  Model 500L uspešno kombinuje prilagodljivost koja je vodeća u klasi sa jedinstvenim vrednostima modela 500 i upečatljivim funkcijama.  Novi model 500L je unapređen i u smislu bezbednosti i konektivnosti/ konekcije. Pored toga, uspeo je da održi vodeću poziciju u oblasti prostorne efikasnosti.

FCA SRBIJA predstavlja najveću inostranu industrijsku investiciju u Republici Srbiji. Na nacionalnom nivou, kompanija doprinosi rastu bruto domaćeg proizvoda, vodeći je srpski proizvođač i apsolutni lider u oblasti izvoza, sa preko milijardu evra ostvarenih u 2016. godini, dok je na lokalnom nivou, fabrika u Kragujevcu pokrenula jedinstveni razvojni ciklus. U isto vreme, FCA Srbija teži da bude dobar član zajednice, sledeći principe koje FCA Grupacija primenjuje na globalnom nivou i koji su prepoznatljivi širom sveta. Iz tog razloga je FCA Srbija započela i nastavlja sa razvojem brojnih društveno odgovornih projekata i aktivnosti, za dobrobit lokalnog stanovništva kao i stanovništva na nivou cele države.