Novi Sad, 16. novembar 2016. – U čast obeležavanja 25 godina postojanja kompanije, održana je konferencija za štampu u prostorijama Adeco-a. Tom prilikom, mnogobrojnim predstavnicima medija, obratili su se Nikola Gvozdenović, direktor i Miloš Gvozdenović, komercijalni direktor kompanije Adeco.

_dsc6207

Nikola Gvozdenović, direktor kompanije Adeco osvrnuo se na period od osnivanja 1991. godine, pa sve do danas, istaknuvši ključne trenutke razvoja kompanije i predstavio strateške pravce razvoja u narednom periodu koji su zasnovani na daljem unapređenju prodajnih i proizvodnih kapaciteta.

„Danas zapošljavamo oko 50 zaposlenih, od toga je skoro 30% sa visokom i višom stručnom spremom. Prosečna starost zaposlenih je 43 godine.Svi naši zaposleni su svojim radom, znanjem i iskustvom doprineli da Adeco postane ono što jeste danas, da od sna jednog čoveka, preraste u porodičnu kompaniju, prepoznatljivog brenda kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu“, istakao je Nikola Gvozdenović, direktor Adeco-a.

_dsc6213

Proizvodni asortiman čini preko 200 artikala, koji su svrstani u 6 osnovnih grupa proizvoda: motorna ulja, industrijska ulja, masti, antifrizi, auto kozmetika i AdBlue, u čijoj proizvodnji je Adeco jedan od lidera na tržištu Srbije.

Od 2014. godine Adeco beleži značajan porast izvoza, koji je u ukupnom prometu učestvovao sa 25%, da bi u 2015. godini učešće izvoza iznosilo 30 % ukupnog prometa. Glavna izvozna tržišta u ovom periodu bila su zemlje bivše Jugoslavije (Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Kosovo).

„Do kraja 2016. godine planiramo da izvoz bude preko 40% ukupnog prometa. U prilog ovoj činjenici govore i nova tržiša koja smo uspeli da osvojimo, a to su Mađarska, Bugarska i Grčka. Rezultati za prvih 9 meseci ove godine govore da je poslovni promet veći za 18,82% dok je izvoz za isti period ove godine u odnosu na prošlu veći za 38%, a fizički obim prodaje veći je za 27,78%“, naveo je Miloš Gvozdenović, komercijalni direktor Adeco-a.

_dsc6275
U narednih 5 godina planira se proširenje prodaje i na ostale zemlje Evrope, kao i na druge kontinente kao što su, pre svega, tržišta Azije i Afrike. Predstavnici medija imali su priliku da obiđu i proizvodno-skladišni deo kompanije Adeco i da se uvere u najviše proizvodne i tehnološke standarde koji se primenjuju.