U završnoj fazi razvoja: potpuno nova Opel Insignia

Nova Opel Insignia Grand Sport je trenutno u završnoj fazi razvoja. Uprkos tome što nova generacija Opelove perjanice krije svoju eleganciju od radoznalih očiju  uz pomoć temeljne kamuflaže,  veličanstvenost sedana sa petoro vrata se jasno izdvaja. Opel Insignia Grand Sport je bazirana na potpuno novoj arhitekturi, sa znatno dužim međuosovinskim rastojanjem i kraćim prednjim i zadnjim prepustima.

nova-insignia-grand-sport

U poređenju sa aktuelnom Insignijom, takođe je 5,5 centimetara duža, centimetar šira i tri centimetra niža. Ove izmenjene proporcije novoj generaciji Opelove perjanice daruju upečatljiviju i više atletsku pojavu nego ikada ranije. Međutim, Insignia Grand Sport ne izgleda samo atletski, već to i demonstrira. Efikasnost prostora i ušteda na masi su bile prioritet inženjera: upotrebom lakih materijala, uspeli su da skinu do 175 kilograma kod nove generacije. Optimizovan paket omogućava prostraniji enterijer i naravno, širok raspon vrhunskih tehnologija.

 

„Naziv Opel Insignia Grand Sport sve govori. On reflektuje efikasnu dinamiku Monza koncepta, kao i naš ponos u vidu veličanstvenih Opelovih klasika, Kapitäna, Admirala i Diplomata,“, kaže šef Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann. „Naša buduća perjanica predstavlja jednu novu dimenziju – eleganciju, malu masu i sportski aspekt sjedinjene u cilju kreiranja ekstremno atraktivne kombinacije.“

Sa novom Insignijom Grand Sport, kompanija započinje novo poglavlje u istoriji svojih perjanica unutar proizvodnog portfolija. Prethodnik je 2008. utemeljio novu Opelovu eru u smislu razvoja i dizajna, i bio je veliki hit na automobilskom tržištu: do danas, preko 900.000 Insignija je prodato, uz osvajanje naslova za „Automobil godine 2009.“. Na IAA 2013., Opel je pružio uvid u budućnost svog modela sa vizionarskom Monza Concept studijom: laka, atletska, efikasna i vrhunski digitalno povezana – to je ono što definiše buduće Opelove automobile. Nova Astra, koja je odmah po lansiranju proglašena za „Automobil godine 2016.“, prati ovu filozofiju. Sa Insignijom Grand Sport, Opel sada lansira još jedan potencijalno uspešan model koji bez prekida ostvaruje zadate standarde.

nova-insignia-grand-sport_1

Insignia Grand Sport nastavlja pristup koji je Opel započeo u C segmentu sa novom generacijom Astre, a sada to podiže na viši nivo. Novajlija je veći od aktuelne Insignije, kako spolja tako i iznutra, što ga stavlja u višu ligu u smislu veličine, prostranosti i komfora. Čak i uz činjenicu da inovativne tehnologije podvlače ambiciozne standarde nove Opelove perjanice, kompanija ostaje dosledna svojoj filozofiji: napredna dostignuća moraju ostati priuštiva i pristupačna za široku publiku. Insignia Grand Sport na taj način predstavlja „šik“ alternativu značajno skupljim automobilima.

Zvanična svetska premijera Opel Insignije Grand Sport je zakazana za mart 2017. godine na Salonu automobila u Ženevi.