EKO Lein racing potvrdio dominaciju u centralnoj Evropi

Trka u poljskom Poznanu stavila je tačku na takmičarsku sezonu šampionata centralne Evrope na kružnim stazama i definitivno najveći klupski uspeh srpskog automobilizma. Takmičari EKO Lein racing teama Milovan Mikica Vesnić, Mladen Lalušić i Rudolf Pešović zauzeli su prve tri pozicije u CEZ seriji, Mikica i Mladen prvi su i u CEZ endurance trkama od po sat vremena dok se Pešović okitio i titulama šampiona Slovačke i češkog ESET V4 kupa.

poznan004

Ako tome dodamo uspešne nastupe Mladena Lalušića u ETCC-u kao i prvo mesto Crnogorca Dejana Bulatovića u brskom šampionatu CEZ-a sa Leinovim Seatom, ekipa se sa pravom može pohvaliti nezapamćenim uspehom.

Što se trke na poljskom autodromu tiče Rudi Pešović se sasvim solidno snašao na, za njega, potpuno novoj stazi ali realno nije mogao da papira domaćim takmičarima Wyszomirskom sa Hondom i Kaminskom sa Lotusom koji su zabeležili po jednu pobedu. Srpski automobilista se morao zadovoljiti sa dva treća mesta ali osvojeni bodovi bili su sasvim dovoljni za potvrdu pozicija u generalnom plasmanu.

poznan001

“Ideja ekipe i jeste bila da sigurnom vožnjom dođemo do bodova i ne dozvolimo iznenađenje na poslednjem trkačkom vikendu. Staza Poznan je veoma zahtevna za vožnju, na nekim mestima i previše uska i opasna te neprašta greške. Ipak realno treba priznati da ovoga puta nisam imao tempo za pobedu. Motor u mom BMW-u sada ima i previše trkačkih kilometara i spreman je za reviziju. Naravno zadovoljan sam postignutim ovog vikenda a i cele sezone. Srbi su na pozicijama 1-2-3 u šampionatu centralne Evrope.” – poručio je Pešović iz Poljske.

hungaroring001

Vođa tima Milovan Vesnić takođe ne skriva radost – “Odradili smo fantastičnu sezonu, mogu reći bez greške. Ja sam se po treći put okitio titulom šampiona CEZ-a u sprint trkama i tome dodao u tandemu sa Lalušićem šampionski pehar u endurancu. I Mladenu je ovo definitivno najuspešnija sezona. Iako ima tek dvadeset godina hrabro se borio na dva fronta, u ETCC-u i CEZ-u istovremeno. Ipak ovo nije kraj sezone za Lein racing. Pred nama je još jedan veliki izazov a o tome ćemo pričati tokom naredne sedmice.”

hungaroring009

Generalni plasman CEZ serije za sezonu 2016 (nezvanično):

  1. Milovan Vesnić, SRB, Seat Leon 168.5pts
  2. Mladen Lalušić, SRB, Seat Leon 126.5pts
  3. Rudolf Pešović, SRB, BMW 320si 117pts
  4. Jakub Wyszomirski, POL, Honda CRX, 106pts
  5. Petr Krejci, CZE, Lotus Exige, 68.5pts
  6. Petr Mandelik, CZE, Lotus Exige, 66.5
  7. Csaba Toth, HUN, Seat Leon, 52pts
  8. Vivien Keszthelyi, HUN, Audi TT, 50pts
  9. Zoran Kastratovic, SRB, Renault Clio, 47pts
  10. Valter Nezic, CRO, Honda Civic, 35pts