Audi je sa modelom Audi A3, prvi uveo premijum u kompaktnu klasu davne 1996. godine. Jedinstvena kompaktna spoljašnjost i enterijer obezbedili su mu vodeću poziciju od njegovog prvog lansiranja. Sportski izgled i karakteristike visokog kvaliteta posebno su postavljale standarde među konkurencijom. Naročito je prodaja modela Audi A3 Sedan nadmašila očekivanja i doprinela u velikoj meri ovom uspehu.

audi-a3-3

Sada je nova generacija A3 simbol za iznenađujuće performanse, izraz sopstvene ličnosti i impulsivnost. Novi A3 predstavlja tehnološki napredak i vrhunsku zabavu svakom vozaču.

Napredan i sportski dizajn se ogledaju u horizontalnim linijama koje ističu širinu vozila, farovima oštrih linija, znatno niže postavljenom centralnom maskom hladnjaka koja je sada ujedno oštrijeg i šireg oblika. Iznenadiće kupce inteligentnom tehnologijom na neočekivani način jer on je pametan, nekonvencionalan i samouveren. Audi A3 je autentičan,dinamičan i prilagodljiv.

audi-a3-2

Otkrijte sva lica napretka novog Audi A3:

– Audi Matrix LED glavna svetla, dostupna kao dodatna opema, obezbeđuju homogeno osvetljavanje puta. Pojedine diode se zavisno od situacije uključuju ili isključuju i tako u svakom trenutku garantuju precizno osvetljenje. LED diode se osim toga mogu prigušivati u 64 nivoa. Saobraćajni znaci se ciljano osvetljavaju smanjenim intenzitetom svetla da ne zaslepe vozače koji idu u susret.

– Velik broj sistema podrške za vozača podiže kriterijum u kompaktnoj klasi. Podrška za nadzor bočnog saobraćaja odpozadi, koja upozorava na mogući rizik od sudara prilikom izlaska sa parking mesta. Podrška kod saobraćajnog zastoja, koja radi u kombinaciji sa sistemom Audi adaptivnim tempomatom sa funkcijom Stop&Go, takođe predstavlja novitet u ponudi modela A3.

– Audi digitalizovana instrument  tabla (virtual cockpit) uvek u vidnom polju vozača pokazuje sve relevantne informacije. Na 12,3″ ekranu moguće je odabrati različite moduse prikaza.

– Audi smartphone interface omogućava povezivanje pametnih telefona sa vozilom (IoS i Android).

audi-a3-1

– Svi motori oduševljavaju agilnošću i visokom efikasnošću. U ponudi su novi benzinski motori sa turbopunjačem, 1,0 TFSI  od 116 KS i 1,4 TFSI od 150 KS. U ponudi ostaju efikasni dizel motori 1,6TDI od 110KS kao i 2,0TDI od 150KS i 184KS.

Na tržištu Srbije počela je prodaja ovog modela. Najveće interesovanje na našem tržištu je za modele  Audi A3 Sportback i Sedan ali i ostali modeli A3 imaju svoj karakter:

Audi A3 sa 3 vrata  – Atletski izgled

Audi A3 Cabriolet   – Sinonim za emocije

Audi A3 e-tron        – Iznenađujuće performanse

Audi A3 Sportback – Dizajn i funkcionalnost

Audi A3 Sedan       – Moderan stil života