Hyundai Elantra nove generacije osvojila nagradu 2016 International Design Excellence Award

Hyundai Elantra nove generacije osvojila je bronzanu nagradu za jedinstven dizajn 2016 International Design Excellence (IDEA®) u kategoriji automobila. Hyundai Elantra nove generacije našla se među 1.700 dizajnerskih projekata iz više od 30 zemalja.

151119_All-new Elantra (2)

Predsednik žirija Kameron Kembel, od 3. do 6. juna predvodio je globalni tim stručnih dizajnera koji su ocenjivali preko šest stotina učesnika u muzeju Henri Ford u Dirbornu. Rezultat je 26 zlatnih, 47 srebrnih i 63 bronzane IDEA nagrade raspoređene u 21 kategoriju kao što su društveni uticaj, medicinske i naučne inovacije, transport, kuća i dvorište, kancelarija, proizvodi za decu, sportska oprema i mnoge druge. “Posebno cenim kritičke diskusije koje sam vodio sa kolegama iz različitih oblasti gde smo odlučivali o najboljem dizajnu”, rekao je Kembel.

“Ova velika nagrada za novu Elantru pokazuje da je Hyundai Motor posvećen izradi odvažnog i neobičnog dizajna”, rekao je Peter Šrejer, predsednik i glavni dizjaner u kompaniji Hyundai Motor.  “Ova nagrada za Elantru nas je učinila ponosnim i prepoznatljivim kao lidere u dizajnu.”

151119_All-new Elantra (1)

IDEA® je prvo međunarodno takmičenje u dizajnu, koje prepoznaje i promoviše vrhunski dizajn u različitim oblastima i disciplinama. Takmičenje se održava jednom godišnje u organizaciji Američkog udruženja industrijskih dizajnera (IDSA). Ocenjivanje na IDEA takmičenju vrši se na osnovu sledećih kriterijuma: inovativni dizajn, doprinos za korisnika, doprinos za klijenta, doprinos društvu, adekvatna estetika.

Nova generacija Hyundai Elantre nastupa kao tradicionalna manja limuzina u verziji sa efikasnim turbo motorom ili sportskoj verziji koja je okrenuta performansama. Sportski i odvažan aerodinamički dizajn, sa bogatim paketom sigurnosne opreme, moderno dizajniranom kabinom i ergonomskim komandama svrstava ovaj automobil u klasu iznad.

Share Button