Svetska premijera novog Kia Rija na salonu u Parizu

Novi Rio četvrte generacije će svetsku premijeru doživeti 29. septembra na Mondial de l’Automobile. Riov progresivan novi izgled nastao je u Kijinim dizajnerskim centrima u Frankfurtu i Irvineu (Kalifornija), u saradnji s Kijinim glavnim centrom u Namyangu (J. Koreja).4th Generation Kia Rio_Exterior Front Quarter Rendering (Medium)

Ravne linije i glatke površine daju vozilu prepoznatljiv, ali nov karakter, dok duži prepust, poklopac motora, međuosovinsko rastojanje i uspravniji C stub pružaju još samouvereniji i više uravnotežen izgled nego kod prethodnika.

4th Generation Kia Rio_Interior Rendering (Medium)

Novi Rio će kupcima nuditi praktičnost, sigurnosne tehnologije, najnovije usluge konekcije, kao i udobniju i zabavniju vožnju s odličnom upravljivošću, što će Rija postaviti u sam vrh klase. Rio je Kijin najprodavaniji globalni model, koji je u prošloj godini našao 473.000 novih kupaca.

4th Generation Kia Rio_Exterior Rear Quarter Rendering (Medium)

Proizvodnja Rija četvrte generacije za evropska tržišta počinje krajem godine, tako da ga kod nas možemo očekivati početkom iduće godine. Kijina novinarska konferencija na Mondial de l’Automobile u Parizu je u 29. septembra u 14:45. Kijin izložbeni prostor nalazi se dvorani 3 sajmišta (Paris Expo Porte de Versailles).