DUŠAN BORKOVIĆ ZADOVOLJAN KVALIFIKACIJAMA U BURIRAMU

Dušan Borković je kvalifikacije u Buriramu završio na sedmom mestu, pa će na prvoj trci sutra startovati sedmi, a na drugoj sa četvrte pozicije. Izuzetno visoke temperatute koje u kabini  automobila prelaze i 70. podeljak obeležile su prvi dan trkačkog vikenda na Tajlandu u nastavku svetke TCR serije.

Buriram q-1

Najbolji srpski automobilista zadovoljan je učinkom na kvalifikacijama s obzirom da je na jučerašnjim testovima imao ozbiljan problem sa automobilom i da mu je u prvom delu prvih kvalifikacija pukla poluosovina. Uz poteškoće se dovezao do boksa, gde su mehaničari B3 racing tima neverovatnom brzinom uspeli da saniraju problem maksimalno što su mogli, tako da je Borković ušao u Q2 i top 12 vozača.

„Iako su ovo moje najlošije kvalifikacije od početka sezone jer sam uvek do sada bio u prvih pet, ipak je sve bolje prošlo nego što sam očekivao. U Q1 čim sam napravio vreme pukla mi je poluosovina i mislio sam da je to kraj, ali je tim bukvalno za 5 minuta uspeo sve da sredi i da starujem i u Q2. Međutim, automobil nije bio u savršenom stanju jer nije bilo vremena da se sve sredi do kraja. Dao sam sve od sebe sa takvim automobilom i sve u svemu zadovoljan sam. Bitno mi je da sutra završim obe trke, imam dobar start u drugoj trci koji će mi omogućiti da se lepo borim u prvih pet.  Buriram nije toliko zahtevna staza, ima dosta pravaca i mnogi mogu da se istaknu ovde, ali je sigurno otežavajuća okolnost da će nas sutra na startnom gridu biti 26 jer nam se od ove trke pridružuju i azijski vozači“– rekao je Borković nakon kvalifikacija.

TCR International Series, Buriram, Thailand 27 - 28 August 2016

O teškim vremenskim uslovimana na stazi (visoka temperatura i vlažnost preko 80%), najbolje svedoči činjenica da su tokom jučerašnjih testova svi vozili spuštenih prozora i da su vozači pravili pauze mnogo češće nego što taktika nalaže.

Prva trka u Buriramu je sutra u 8:25 časova u odloženom, a druga u 9.05 u direktnom prenosu na RTS2.