FIA ETCC Nurburgring – Lein Racing Team preživeo zeleni pakao!

Verovatno najteži izazov u sezoni 2016 evropskog kupa turing automobila sada je iza srpskog Lein racing tima. Mladi Novosađanin Mladen Lalušić uspešno je završio obe trke vožene na 25 kilometara dugom Nordschlafeu, poznatijem kao “zeleni pakao”, i osvajanjem dva osma mesta uknjižio nove bodove na svom kontu FIA ETCC serije.

nur001

Tim koji predvodi Milovan Vesnić u Nemačku je došao sa samo jednim ciljem, da po mogućstvo osvoji nešto bodova a Seat Racera vrati kući u komadu. Jednostavno sa nula test kilometara uz prvo pojavljivanje na ovako opasnoj stazi Lalušić nije mogao da pruži ozbiljniji otpor mnogo iskusnijim konkurentima – “Iskustvo koje sam stekao tokom ova tri dana trkanja na Nodschlifeu je neprocenjivo. Ovakva staza ne postoji nigde na svetu i sama činjenica da sam na cilju je uspeh sam po sebi.

nur003

Krenuli smo od nule i polako napredovali o čemu govori i činjenica da sam svoj najbrži krug imao u trci dva.” – izjavio je Mladen – “Zbog obaveza i gustog kalendara nisam imao priliku da ovde testiram i to neiskustvo se odmah videlo. Imali smo dogovor u timu, ja sam ga ispoštovao i evo novih bodova. Ne mogu da ne budem zadovoljan. Bolji rezultat “jurićemo “ naredne sezone.”

nur004

Zadovoljstvo ne krije ni iskusni Milovan Vesnić – “Vrlo dobro znam u kakvoj se situaciji našao Mladen jer sam i sam u svojim počecima morao da vozim na stazama koje ne praštaju. Da bi se ostvario bolji rezultat na stazi ovakvog tipa potrebni su kilometri i kilometri tako da smo sasvim zadovoljni postignutim. Auto je u komadu i nisu potrebni veliki radovi pred možda odlučujuću trku sezone koja se vozi na uličnoj stazi u Portugalu a nosi duple bodove.”

nur002

Osvajanjem dva osma mesta Lalušić je osvojio dva boda ali dok pišemo ovaj izveštaj pod istragom su automobili Portugalca Fabija Mote i Švajcarca Petera Riklija tako da se situacija može okrenuti dodatno u korist srpskog automobiliste.