Prodaja Suzuki automobila u Srbiji veća za petinu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U beogradskom Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru Suzukijevih automobila i motocikala, prošlu poslovnu godinu ocenjuju uspešnom: u odnosu na 2014. isporuke su povećane za 19,64 odsto – kupcima su predati ključevi od 396 vozila, a to je 65 veše nego godinu ranije. Sudeći po trenutnom interesovanju, u toj kompaniji procenjuju da sledi rekordna 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjanica u ponudi i jedan od četiri najtraženija modela prošle godine u klasi „kompaktnih“ terenaca – Vitara, koja je lane činila bezmalo polovinu Suzukijeve prodaje kod nas (46 odsto, 183 isporučenih), i dalje je apsolutni hit. Tražnja za tim vozilom značajno premašuje ponudu, baš kao što je to slučaj i širom Evrope, a Euro Sumar, zahvaljujući dobroj saradnji sa fabrikom, nastoji da maksimalno skrati rokove isporuke.

Pred kraj prošle godine potencijalnim kupcima u Srbiji je ponuđena i najprestižnija verzija – Vitara S (Sport). Do njenog debija, u ponudi su bila četiri paketa opreme (comfort, premium, elegance i exclusive), ručni petostepeni ili šestostepeni i automatski šestostepeni menjači, pogon na dva ili četiri točka, benzinski ili dizel motor identične snage – 120 „konja“. Vitaru S, pak, pokreće novi 1,4-litarski Boosterjet benzinac, koji raspolaže sa 140 KS.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Novi agregat“ „prati“ impresivan paket opreme. On, između ostalog, uključuje vazdušne jastuke za vozača i suvozača, vazdušne zavese, bočne i vazdušne jastuke za kolena, ASB sa EBD funkcijom, ESP sistem za kontrolu stabilnosti, Hill hold (pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici), TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), dnevno svetlo, imobilajzer, alarm, blokadu motora, sistem uvlačenja pedala prilikom sudara, pametan ključ, start-stop dugme za pokretanje motora, navigaciju, kruz kontrol (tempomat), automatski klima uređaj, audio i hends fri komande na upravljaču, putni računar…

Nova Vitara S u standarnom paketu opreme ima još i svetla LED tehnologije, presvlake sedišta od antilop kože, sistem pomoći pri kočenju RBS (Radar Brake Support). S verzija je dostupna u sedam boja, uključujući i dve verzije sa lakiranjem spoljašnjosti u dve nijanse.

Zavisno od pogona, menjača, nivoa opreme i odabrane boje (nemetalik, metalik ili dvobojna SO COLOR varijanta), cene Vitare sa benzinskim i dizel motorom snage 120 “konja” kreću se od 13.290 do 24.149, dok je taj raspon kod verzije S od 16.999 do 21.449 evra sa PDV-om, u dinarskoj protivvrednosti.