SAOPŠTENI REZULTATI AKCIJE „ISPRAVNO VOZILO-BEZBEDNO VOZILO“

Auto-moto savez Srbije i JKP Parking servis u saradnji sa Upravom saobraćajne policije a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda organizovao je od 23. do 28. novembra 2015. godine tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti – “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”. Pred početak zimske sezone , svi vozači su mogli da BESPLATNO provere tehničku ispravnost svojih automobila na preko 170 linija tehničkih pregleda širom Srbije.

clanske-kartice-clanska-karta-amss-osiguranje-auto-moto-savez-mobil-auto-02

Prema rezultatima novembarske  akcije, pokazalo se da, od 5.000 pregledanih automobila, 41% ima neku neispravnost. Nakon analize strukture kvarova neispravnih vozila, utvrđeno je da od pregledanih vozila, čak 31% ima problem sa kočnicama, 9% sa sistemom za upravljanje, a kod 36% automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija.

amss

Podsetimo, u prethodnoj akciji od sličnog broja vozila, neku neispravnost je imalo 39% a najčešći problem su bili uređaji za zaustavljanje i to u 31% slučajeva, dok se 36% odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 14% na uređaje za upravljanje. Kao i do sada, za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.