Category: Nove Tehnologije

U Barseloni prikazan spektakularan LEXUS LC 500h “Matte Prototype” u posebno kreiranoj “svemirsko narandžastoj” boji

Vodeći Lexusov kupe predstavljen je kao prototip u boji za koju je inspiracija pronađena u narandžastim nijansama kakve nastaju pri zalasku sunca. Lexus je predstavio LC 500h “Matte Prototype“, novi prototip vodećeg kupea ovog brenda, na Salonu automobila u Barseloni 2019. godine. lexus, lc, matte, prototype, 500h, barcelona, 2019, coupe, mobilauto tv,

opširnije…
Share Button

Šesta generacija modela Opel Corsa ide električno

Opel ide električno. Sa potpuno novom, šestom generacijom Corse, nemački proizvođač automobila po prvi put nudi električnu verziju sa baterijama i dometom od 330 kilometara. Opel je odabrao najpopularniji model brenda kako bi konačno pružio elektromobilnost. Opel Corsa je apsolutni bestseler. Više od 13,6 miliona jedinica je proizvedeno od svetske premijere 1982. Corsa je obezbedila mobilnost za milione ljudi; a sada im nudi pristup vožnji sa nultom emisijom.

opširnije…
Share Button

Kia i Hyundai će sa Rimcem razvijati električna vozila visokih performansi

Do 2020. godine kompanije će sarađivati u razvoju prototipova električnih vozila visokih performansi i vozila na gorive ćelije. Partnerstvo će ojačati status poslovne grupe kao lidera „čiste mobilnosti“. Hyundai Motor Group (HMG), koje je deo i Kia, i Rimac Automobili (Rimac) najavili su svoje strateško partnerstvo kroz koje grupa Hyundai-Kia (HMG) pojačava svoje napore da postane lider u proizvodnji električnih vozila visokih performansi (EV) i ojača svoj status u ostvarenju programa „čiste mobilnosti“.

opširnije…
Share Button

U potpunosti napunjen: Opel Grandland X plug-in hibrid sa pogonom na svim točkovima

Opel ide električno! Nemački proizvođač automobila nastavlja da implementira ovaj klučni element PACE! strateškog plana predstavljajući novu PHEV (plug-in hibridno električno vozilo) verziju Grandlanda X sa pogonom na svim točkovima. Dolazeći na vrh Opelove SUV ponude (koja takođe uključuje modele Crossland X i Mokka X), elegantni Grandland X Hybrid4 sa opcionom crnom haubom kombinuje 1,6-litarski turbopunjeni benzinski motor sa dva elektromotora, a ukupna izlazna snaga je do 300 ks.

This image has an empty alt attribute; its file name is Opel-Grandland-X-Hybrid4-506692-655x410.jpg
opširnije…
Share Button

MOBIL AUTO TV – U NOVOJ EMISIJI GLEDAĆETE!

Nova emisija MOBIL AUTO Vesti i događaji iz sveta automobilizma koji su obeležili proteklu nedelju.

Share Button

Bosch ulaže milijarde u klimatske aktivnosti i kvalitet vazduha

Bosch Grupa je pojačala svoje napore u borbi protiv klimatskih promena i poboljšanju kvaliteta vazduha. Od 2020. biće prva ugljenično neutralna industrijska kompanija. Kako navodi Međunarodna agencija za energiju (IEA), u proizvodnji se stvara skoro jedna trećina globalnih emisija ugljen-dioksida. Bosch će povećati energetsku efikasnost, povećati procenat obnovljivih resursa u snabdevanju energijom, ulagati više u zelenu energiju i neutralizovati neizbežne emisije ugljenika. Na taj način će se izbeći stvaranje 3,3 miliona tona emisija CO2 do 2020. bosch, group, smanjenje, emisija, co2, iea, prva, ugljenicno, neutralna, kompanija, mobilauto tv,

opširnije…
Share Button

MOBIL AUTO TV – GIMS 2019 – NISSAN IMQ, HISPANO SUIZA, ID BUGGY CONCEPT

Nissan je u Ženevi predstavio potpuno novo konceptno vozilo IMQ, naprednu tehnologiju i dizajn koji najavljuje sledeću generaciju crossovera. Unapređen dizajn i e-POWER sistem sa pogonom na sva četiri točka. Španski Hispano Suiza se vratio na scenu konceptom luksuznog električnog GT automobila. Volkswagen je zvanično predstavio koncept po imenu ID Buggy – potpuno električni automobil koji bi trebalo da popuni ponudu futurističkih ID modela, koji će se na tržištu pojaviti u narednih par godina.

Share Button

MOBIL AUTO TV – NEW YORK AUTO SHOW – LINCOLN CORSAIR I PININFARINA BATISTA

Na Sajmu automobila u Njujorku, premijerno je predstavljen novi Lincoln Corsair. Ovaj automobil je, kako kažu u kompaniji , sinonim za  tihu i udobnu vožnju. Corsair je naslednik Lincolnovog najmanjeg crossovera – modela MKC, a izgled je inspirisan dizajnom većeg Lincolna Aviator. Električni hipermodel Pininfarina Batista jedan je od najviše iščekivanih i najavljivanih luksuznih hiper automobila. Model spreman za proizvodnju debitovao je na ekskluzivnom događaju na Menhetnu samo za odabranu publiku kolekcionara automobila, vlasnika superautomobila, poslovnih lidera, uticajnih automobilskih magova I članova medija. 

Share Button

Mercedes počeo proizvodnju električnog SUV-a

Mercedes-Benz počeo je proizvodnju električnog SUV-a EQC u pogonu u Bremenu pa je otvorio mogućnost naručivanja automobila. Pokreću ga dva asinhrona elektro-motora snage 408 KS i 760 Nm, ubrzava 0-100 km/h za 5,1 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 180 km/h.

opširnije…
Share Button

Infinitijev koncept električnog sportskog sedana – Qs INSPIRATION

U Šangaju je takođe premijerno predstavljen Infinitijev koncept električnog sportskog sedana nazvan Qs Inspiration. Luksuzni brend u vlasništvu Nissana je najavio da će prva nova generacija električnih automobila biti proizvedena u Kini za domaće tržište.

opširnije…
Share Button