Category: Nove Tehnologije

Tesla gasi jeftinije verzije Modela S i X

Američki proizvođač električnih automobila Tesla odlučio je da izbaci iz ponude najjeftinije verzije Modela S i X. Direktor Tesle Ilon Maske je preko Tvitera poručio da je poslednji rok za narudžbinu Modela S i X pod oznakom 75D što je slabija verzija sa 75 kWh prošao noćas u ponoć. 
Tako će od danas biti dostupna samo skuplja verzija od 100 kWh (100D). Model S 75D je 66.750 dolara, a verzija 100D je 84.750$. Model X 75D košta 72.950$, a verzija 100D je 87.950$. 

opširnije…
Share Button

Oživljavanje budućnosti: prvi virtuelni pogon u BMW Viziji iNEXT.

Najlepše mesto za vožnju nalazi se unutar BMW-a Vision iNEXT. Ovaj automobil predstavlja viziju vozila budućnosti, za koje vozači znaju da mogu da mu veruju  kako bi mogli da se opuste na bilo kojoj ruti, kao da sede kod kuće. Potpuno električan, visoko automatizovan i potpuno povezan, BMW Vision iNEXT omogućava nova putna iskustva.

opširnije…
Share Button

Inteligenti, novi “Mercedes-Benz CLA”

Novi “Mercedes-Benz CLA” ne samo da je vozilo koje pobuđuje najviše emocija u svojoj klasi, ono je takođe izuzetno inteligentno: počev od “MBUX Interior Assist” sistema, koji prepoznaje operativne zahteve vozača date kroz gestove i u isto vreme oprema unutrašnjost vozila inteligentnim sistemom upravljanja preko proširene realnosti za navigaciju i razumevanje indirektnih glasovnih komandi , novi CLA nudi niz veoma pametnih rešenja. Ovako u svom saopšrtenju. Nemački gigant najavljuje priču o svom novom adutu, vozilu koje će nastaviti utabanim stazama koje uvek vode ka vrhu!

opširnije…
Share Button

MOBIL AUTO TV – AVTONOVA KAB i DELTA MOTORS- OSVRT NA 2018. I PLANOVI ZA 2019. GODINU

Dobra godina je iza nas, a uspešno poslovanje očekujemo i u 2019. godini, kažu u AVTONOVA KAB! Za DELTA MOTORS protekla godina je bila intenzivna, sa mnogo aktivnosti koje očekuju i u narednoj, 2019. Za MOBIL AUTO TV govore direktor marketinga Zoran Burić i direktorka DELTA MOTORS-a Aleksandra ĐurĐević.

Share Button

MOBIL AUTO TV – U PRVOJ EMISIJI U 2019. GODINI – POGLEDAJTE…

Prva emisija MOBIL AUTO TV u 2019.godini! Vesti i događaji iz sveta automobilizma koji su obeležili proteklu godinu!

Share Button

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Na sajmu potrošačke elektronike CES, Nissan predstavlja svoju viziju budućnosti za vozilo koje vozačima pomaže da „vide nevidljivo” spajanjem stvarnog sveta sa virtuelnim, čime stvara ultimativni doživljaj povezanog automobila. Nevidljivo-u-vidljivo, odnosno I2V, buduća tehnologija je nastala u okviru Nissanove strategije inteligentne mobilnosti, Nissanove vizije koja će potpuno promeniti kako se automobili voze, šta ih pokreće i kako se integrišu u društvo.

opširnije…
Share Button

Nova Opel Zafira Life: Model koji postavlja standarde ulazi u četvrtu generaciju

opširnije…
Share Button

MOBIL AUTO TV – Toyota Safety Sense za tri godine u 10 miliona vozila

Toyota Safety Sense je paket aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju.

Share Button

MOBIL AUTO TV – NISSAN GT R50 KREĆE U PROIZVODNJU

Nissan je potvrdio da Nissan GT-R50 by Italdesign ultimativni GT-R kreće u proizvodnju i počinje da prima porudžbine za 50 vozila. Spoljašnji izgled ostao je nepromenjen u odnosu na prototip predstavljen u julu na Festivalu brzine u Goodwoodu. Cene za 720ks snažan GT-R by Italdesing kojeg je razvio NISMO kreću se od 990.000 eura pre poreza i dodatne opreme.

Share Button

Volkswagen najavljuje prvi mobilni električni punjač za automobile!

Fleksibilna stanica za punjenje definitivno je budućnost zelene mobilnosti, kapacitet punjenja je 360 kWh i može da napuni 15 električnih vozila!Na samom prelazu godine, Volkswagen nam je ponudio svoj pogled na buduće mobilne stanice za brzo punjenje. Brzo se i lako postavljaju nakon što se doslovce dovezu kamionom, a sistem je jako fleksibilan, jer se lako premeštaju. U proseku, za punjenje do 80 posto dovoljno je 17 minuta, a čim kapacitet prijenosne baterije padne ispod 20 posto ona se jednostavno zameni drugom.

opširnije…
Share Button